Anpassa textstorlek
A A A
18 september 2015

Förändringar i det digitala tv-utbudet

Vi har ett analogt grundutbud med 19 tv-kanaler i de flesta av våra lägenheter i Umeå. Vissa kanaler kan du också se digitalt utan programkort. Den 22 september och 5 oktober sker förändringar i de digitala sändningarna i vårt kabel-tv-nät och du som ser digitalt kan behöva göra nya kanalsökningar i samband med detta.

Denna information gäller dig som bor i en lägenhet som är ansluten till Bostadens kabel-tv-nät. Bor du i Holmsund, Obbola, Sävar, Bullmark, Ersmark eller i en lägenhet som är ansluten till en samfällighet med eget nät berörs du inte av detta.

I vårt grundutbud som ingår i hyran sänder vi 19 analoga tv-kanaler. Några av kanalerna kan du också se digitalt utan programkort, om du har en digitalbox eller en tv med inbyggd digitalbox. Övriga kanaler kodas av programbolagen. Om du vill ha tillgång till hela vårt grundutbud digitalt, eller vill köpa till fler digitala kanaler kan du kontakta Sappa eller Boxer.

 

Viktig information om förändringar i digitala sändningar från 22 september

Den 22 september pågår ett tekniskt underhållsarbete som kan innebära driftstörningar för dig som ser på tv digitalt.

  • Du som är kund hos Sappa måste göra en ny kanalsökning för att få tillgång till de digitala sändningarna efter underhållsarbetet. Information från Sappa kommer 17–18 september.
  • Du som ser tv digitalt och inte har programkort med Sappa kan behöva göra en ny kanalsökning för att få tillgång till de digitala sändningarna efter arbetet.
  • Du som är kund hos Boxer eller ser på våra analoga sändningar berörs inte av dessa förändringar. 

 

Viktig information om förändringar i digitala sändningar från 5 oktober

Från och med 5 oktober har vi inte längre möjlighet att sända Discovery, Eurosport och MTV digitalt okrypterat på grund av rättighetsförändringar hos programbolagen. Du kan givetvis fortfarande se dessa kanaler analogt, gör bara en programsökning.

  • Du som ser tv digitalt utan programkort kan från och med 5 oktober behöva göra en ny kanalsökning för att få tillgång till övriga fria digitala kanaler, det vill säga SVT1, SVT2, SVT24/Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV6 och TV4.
  • Du som är kund hos Sappa måste göra en ny kanalsökning för att få tillgång till ditt digitala utbud. Information från Sappa skickas ut i mitten/slutet av vecka 39.
  • Du som är kund hos Boxer eller ser på våra analoga sändningar berörs inte av detta.

 

Observera att dessa förändringar endast gäller det digitala utbudet. Ingenting förändras i det analoga grundutbudet som ingår i hyran.

 

Frågor eller funderingar?

Om du har frågor om vårt tv-utbud eller digitala sändningar är du välkommen att kontakta Kommuniceras kundsupport på telefonnummer 090-17 77 17 alla dagar 07–23. Mer information om vårt tv-utbud.