Anpassa textstorlek
A A A
27 september 2012

Passa på att återvinna ditt elavfall i helgen

Den 28–30 september ordnas speciella aktiviteter för att samla in elavfall på många håll i landet. Men framför allt önskar arrangörerna att vi ska tömma byrålådorna på gamla elprylar.

Förra året återvanns hela 154 185 ton elektronik och batterier i hela landet. Det motsvarar 16,3 kilo per person. Men även om vi är duktiga på att lämna elavfall till återvinning, kan vi bli bättre. Förra året såldes exempelvis fyra gånger fler rakapparater än vad som lämnades till återvinning.

- Det är en typisk elprodukt som blir liggande i byrålådan, trots att den inte används. Vi vet att Återvinningshelgen ökar engagemanget för att lämna in sin uttjänta småelektronik och bidra till ett hållbart samhälle. Under Återvinningshelgen 2011 ökade insamlingen med 9 procent jämfört med samma helg 2010, säger Ulrika Eliason informationschef på El-Kretsen.

Om du har gammal elektronik som ligger hemma och dammar, samla ihop allt och lämna in det i helgen, så kan materialen återvinnas till nya produkter och ny energi.

Läs mer och sök din närmaste insamlingsplats på El-Kretsens kampanjsida


Källa: www.sopor.nu