Anpassa textstorlek
A A A
25 mars 2015

Du släcker väl för miljön på lördag?

På lördag 28 mars är det dags igen att visa sitt engagemang för miljön genom att släcka ljuset under Earth Hour, klockan 20.30–21.30. Det är nionde året i rad som världens största klimatmanifestation genomförs. Självklart drar vi på Bostaden vårt strå till stacken och uppmanar alla hyresgäster och anställda att släcka på lördag.

Jordklotet 

Syftet med Earth Hour är att skicka en stark politisk signal till makthavare om att ta klimatförändringarna på allvar, och därigenom uppmärksamma och skapa engagemang i frågan. Earth Hour är inte en energisparkampanj.

Ju fler som deltar i Earth Hour och släcker ljuset, desto starkare blir signalen till politikerna om att det finns ett enormt engagemang i klimatfrågan och en önskan om att de ska agera kraftfullt. Världsnaturfonden, WWF, gör utvärderingar av antalet deltagare i efterhand genom olika kanaler och undersökningsinstitut, så ditt deltagande är viktigt och kommer att märkas!

Så många förväntas delta i Earth Hour

Under 2014 deltog människor från över 162 länder och över 7000 städer, vilket är globalt rekord. Målet är att kampanjen i år ska nå två miljarder människor världen över.

Det gör Bostaden under Earth Hour

Uppmanar alla anställda och hyresgäster att släcka lampor och datorer samt ordnar en tävling bland personalen där de uppmuntras att i sin enhet eller arbetsgrupp göra ytterligare insatser i anslutning till Earth Hour.

Förslag på saker att hitta på under Earth Hour

  • Släck belysningen hemma och tänd några levande ljus. Bivaxljus är bäst ur miljösynpunkt, annars är stearinljus bättre än paraffin.
  • Samla ihop ett gäng vänner eller familjen och laga klimatsmart mat. Se smarriga Earth Hour-recept!
  • Skapa ljusgraffitti. Du behöver en kamera där du kan ställa in lång slutartid och en ficklampa eller någonting annat som lyser. Instruktioner finns på youtube.
  • Bjud någon eller några du älskar på en riktigt mysig middag med tända ljus.
  • Hitta en date. (Om du är singel.) Det sägs vara klimatsmart att bo ihop.
  • Samla ihop ett gäng och spela sällskapsspel. 
  • Om det är stjärnklart ute kan det vara spännande att stjärnskåda. Ta hjälp av en stjärnkarta.
  • Samla familj och vänner och berätta historier. Om fantasin tryter kanske en ljudbok är ett alternativ.
  • Gör din egen Earth Hour-t-shirt.
  • Visa att du deltar i Earth Hour – anmäl dig till evenemanget på WWF:s facebook


Läs mer om Earth Hour på www.wwf.se/earthhour