Anpassa textstorlek
A A A
07 november 2014

Dörrknackning för ökad matsortering

I ett samarbete med Umeva och Esam kommer en dörrknackningskampanj att genomföras bland våra hyresgäster på Ersboda och Umedalen. Syftet är att öka kunskapen om källsortering och målet är att få ännu fler att sortera sitt matavfall.

Matavfallspåse i miljöhus 

Sedan 2007 har Bostaden tagit krafttag för att minska miljöbelastningen genom flera olika åtgärder. Vi jobbar hårt för att ständigt förbättra vårt miljöarbete och en av delarna är att se till att så många som möjligt av våra hyresgäster ges möjlighet att sortera sitt matavfall. Vi jobbar även med att upplysa om fördelarna med att såväl matavfallssortera som att källsortera.

50 procent ska återvinnas

Umeå kommunfullmäktige har beslutat att minst 50 procent av mängden matavfall i Umeå ska sorteras ut för att sedan återvinnas. Målet ska uppfyllas senast år 2020. Självklart vill Bostaden försöka hjälpa till att nå det målet.

Goda råd och svar på frågor om matavfall

För att öka kunskapen och få fler att sortera sitt matavfall, kommer det att genomföras en dörrknackningskampanj bland våra hyresgäster på Ersboda och Umedalen. Umeva och Esam informerar om matavfall och bruna påsen samt kommer med goda råd och svarar på frågor.

Kampanjen startar 11 november

Kampanjen inleds redan på tisdag 11 november på Ersboda. Dörrknackning kommer endast att ske i lägenheter som redan har matavfallssortering. Under våren 2015 redovisar Umeva en uppföljning där de jämför mängden matavfall efter projektet med den mängd som samlas in idag. Om alla hjälps åt kommer vi att nå målet.