Anpassa textstorlek
A A A
23 januari 2019

Dags för Bostadens populära ljusfestival

Nu genomför Bostaden sin populära ljusfestival för femte året. I år tänds ljusinstallationer i fyra av Bostadens områden och de får lysa i hela två månader.

Vinterljus på Berghem 

– Många av våra hyresgäster har efterfrågat en förlängning av ljusfestivalen och nu går vi dem till mötes. Vi hoppas att installationerna ska bli lika populära som de varit tidigare år, säger Anders Hugosson, marknadschef på Bostaden.

Tidigare har ljusfestivalen hållits i november och gått under namnet Höstljus. I år inleds den i mitten av januari istället och får därför namnet Vinterljus. Anledningen till förändringen är att många av Bostadens hyresgäster bett om att festivalen ska förlängas.

– Det är roligt att festivalen blir dubbelt så lång i år – två månader istället för en. För att det skulle vara möjligt flyttade vi den från november till januari, vi vill undvika att konkurrera med alla juleljus, säger Anders Hugosson, marknadschef på Bostaden.

I linje med sitt hållbarhetsarbete består Bostadens ljusinstallationer enbart av LED för att energianvändningen ska hållas nere. Merparten av materialet, som kablar, stolputtag och elcentraler, sparas och återanvänds också år efter år.

I år finns det ljusinstallationer på fyra av Bostadens områden – Berghem, Ersboda, Ålidhem och Holmsund.

– Alla områden som är representerade i Vinterljus i år är önskade av hyresgäster i en enkät vi gjorde våren 2018. Genom åren har vi valt att belysa en del platser som känns mörka, men även skapat mer lekfulla installationer, bland annat på lekplatser, säger Anders Hugosson, marknadschef.

På Berghem heter installationen Berghem Pride, på Ersboda Bright side of town, på Ålidhem Livets träd och i Holmsund Monoli(gh)t.

– Ljusfestivalen har haft installationer på i princip alla våra områden vid det här laget. Det känns viktigt, speciellt när vi vet hur omtyckt den är. Vi får hjälpa till att lysa upp Umeå under de mörka vintermånaderna och sätta lite färg på tillvaron, säger Anders Hugosson, marknadschef.

Mer information:
Elin Olsson
Kommunikatör och presskontakt
Telefon: 070-612 55 61
E-post: elin.olsson@bostaden.umea.se