Anpassa textstorlek
A A A
22 oktober 2015

Bostadens vd går i pension

Ann-Sofi Tapani, vd för Umeås kommunala bostadsbolag AB Bostaden sedan 2008, har beslutat sig för att gå i pension den 1 maj 2016.

Bostadens vd, Ann-Sofi Tapani
Bostadens vd, Ann-Sofi Tapani

–Ann-Sofi har gjort ett otroligt bra jobb under de här åren säger Bernt Andersson, Bostadens styrelseordförande. Samtidigt är det bra för företaget att ett skifte i ledningen inte sker samtidigt som  en ny styrelse och kanske ny ordförande väljs. Vi är i mitten av mandatperioden och då kan en ny vd hinna bli varm i  kläderna på ett bra sätt, fortsätter Bernt Andersson.

Ann-Sofi Tapani tillträdde sin tjänst som vd för AB Bostaden i februari 2008 och kom då närmast från en tjänst som skoldirektör för Gymnasieförvaltningen i Umeå kommun.

–Efter 8 år på Bostaden och mer än 25 år på andra chefsuppdrag i Umeå kommun känner jag att det är dags att överlämna till yngre krafter att ta vid. Tiden går fort och jag är till åren kommen. Det har varit fantastiska år på Bostaden och vi har lyckats med att utveckla vårt uppdrag och samtidigt hålla en god ekonomisk balans. Det är jag stolt över och jag hoppas att det är en bra plattform för efterträdaren till min post, säger Ann-Sofi Tapani.

Rekrytering av ny vd till AB Bostaden kommer att påbörjas omgående.

Mer information:

Bernt Andersson
Styrelseordförande, AB Bostaden
070-516 13 92
bernt.andersson@umea.se

Mikael Öhlund
Vd och koncernchef, Umeå kommunföretag
070-579 00 01
mikael.ohlund@umea.se