Anpassa textstorlek
A A A
10 december 2018

Bostaden släpper 30 centrala lägenheter på Haga

Måndagen den 10 december släpper Bostaden första etappen med lägenheter för uthyrning i det nybyggda huset på Tuvgränd på nedre Haga. Då släpps runt 30 lägenheter av totalt 82.

Focken Haga 

– Första inflyttning är i april. Vi har verkligen satsat på fina material och hög standard i huset. Dessutom är läget i toppklass, säger Berndt Elstig, fastighetschef på Bostaden.

På Tuvgränd på Haga bygger Bostaden två lägre huskroppar i vinkel, sammanfogade med ett punkthus på nio våningar. Totalt blir det 82 lägenheter.

– Det blir en bra blandning av lägenheter i olika storlekar och de flesta får balkong i söder- eller västerläge, säger Berndt Elstig, fastighetschef.

Lägenheterna blir öppna, välplanerade och yteffektiva med mycket funktion på liten yta. Fasaden består av underhållsfri tegel och fasadskivor. Huset har ritats av Arkinova och beräknas stå färdigt sommaren 2019.

De 82 lägenheterna släpps i tre etapper. Måndagen den 10 december släpper Bostaden de 30 första lägenheterna för uthyrning och resterande lägenheter släpps efter årsskiftet.

– Vi väntar oss ett högt tryck. Vi vet av erfarenhet att centrala lägenheter alltid är populära, säger Madelene Hägg, kundcenterchef på Bostaden, och fortsätter:

– Vi har nyligen släppt nyproducerade lägenheter på både Östra Norrlandsgatan och Storgatan och även där har intresset varit väldigt stort.

Under huset och gården på Tuvgränd byggs även ett parkeringsgarage med plats för 45 bilar. Dessutom blir det cirka fem parkeringar på gården.

– Parkeringar är en bra service för våra hyresgäster, även om huset ligger centralt. Att garaget dessutom är underjordiskt sparar yta och gör det bekvämare för hyresgästerna under de kalla månaderna, säger Berndt Elstig.

Första inflyttning i nya huset på Tuvgränd är i mitten av april.

Mer information:
Madelene Hägg
Kundcenterchef
Telefon: 090-17 77 20
E-post: madelene.hagg@bostaden.umea.se

Berndt Elstig
Fastighetschef
Telefon: 090-17 75 40
E-post: berndt.elstig@bostaden.umea.se