Anpassa textstorlek
A A A
28 mars 2012

Bostaden släcker under Earth Hour

Nu på lördag 31 mars, 20.30–21.30 är det dags igen för Earth Hour. Det är en global klimatmanifestation där människor och städer uppmanas att släcka ljuset under en timme. Genom att släcka ljuset visar du att klimatfrågan är viktig samtidigt som det skickar en signal till världens beslutsfattare.

Earth Hour-logga 

Under förra årets manifestation deltog 135 länder och 5000 städer vilket var fler än någonsin tidigare. Enligt en Sifo-undersökning släckte varannan svensk ljuset. Och mest engagerade var ungdomarna. 62 procent av landets unga mellan 15 och 29 år deltog i klimatmanifestationen, enligt Världsnaturfonden.

Bostaden släcker – gör det du också!

Som ett led i vårt miljöarbete kommer även Bostaden att vara med i manifestationen och släcka ned Moritzska gården och enheten för fastigheter under hela helgen. Av säkerhetsskäl kan vi dock inte släcka alla lampor utan kommer att låta viss stödbelysning vara tänd. Vi vill även uppmana alla våra anställda och hyresgäster att slå ett slag för miljön och göra samma sak.

- Earth Hour är en viktig manifestation eftersom man belyser hållbarhets- och miljöfrågor och ger människor ett tillfälle att visa att de bryr sig och är engagerade, säger Ann-Sofi Tapani, Bostadens vd.

Läs mer om vad du kan göra för miljön

Läs mer om Earth Hour på www.wwf.se/earthhour