Anpassa textstorlek
A A A
11 december 2013

Bostaden skänker årets julgåva till Julklappshjälpen Umeå

Varje år skänker Bostaden en julgåva. I år går den till Julklappshjälpen Umeå som genom olika insamlingar hjälper till att förmedla julklappar till familjer som lever i ekonomiskt utsatta situationer.

Liza från Julklappshjälpen Umeå
Liza Puuronen från Julklappshjälpen Umeå intervjuas av Folkbladet i samband med överlämnandet av julgåvan

- Vi jobbar mycket med social hållbarhet som till exempel sponsring och olika dialoger med våra hyresgäster. Vi skänker även en julgåva varje år till ett behjärtansvärt ändamål. Och i år går den gåvan till Julklappshjälpen Umeå som gör ett jättebra jobb med att förmedla gåvor till de som har svårt att få ekonomin att gå ihop, säger Hanna Olsson, kommunikations- och marknadschef på Bostaden.

Initiativtagare till Julklappshjälpen Umeå är Liza Puuronen och föreningen Ge Umeå som under hela året har ordnat insamlingar av möbler, kläder, leksaker, hygienartiklar samt mat till familjer som har det svårt. 

- Julklappshjälpen Umeå är mitt och föreningen Ge Umeås initiativ, främst för att jag personligen vill ge tillbaka på något sätt till alla som hjälpt min familj. Men det är också en fortsättning på våra tidigare insamlingar, säger Liza.

Liza var en av de som gav barnfattigdomen ett ansikte då hon förra året ställde upp anonymt i ett reportage i en av länets lokaltidningar. Det ledde till en insamling där hundratals julklappar strömmade in. 

- Det familjen fick förra julen var något helt obeskrivligt och fortfarande nästan ett helt år efteråt kan jag känna mig omtumlad över att för första gången på länge kunnat sätta mat på bordet och öppna julklappar på självaste julafton och då bad vi inte ens om hjälpen, berättar Liza.

Liza startade upp Julklappshjälpen Umeå som en Facebooksida 20 november i år och hon hade från början bara tänkt att nå ut till vänner och bekanta. Men viljan att hjälpa andra är stor och efter bara en timme hade sidan 300 gillare, idag är den siffran uppe i 2000.

-Sedan Julklappshjälpen Umeå startade har vi hjälpt 22 familjer, fler står på kö och varje dag får vi in hundratals mejl från personer som vill hjälpa till med julklappar. Om allt faller väl ut hoppas vi att nästa år kunna expandera Julklappshjälpen Umeå till att gälla hela Västerbotten, berättar Liza. 

Läs mer om Julklappshjälpen Umeå: https://www.facebook.com/julklappshjalpenumea 

Bostaden önskar Julklappshjälpen Umeå stort lycka till och hoppas att vårt bidrag ska kunna hjälpa en bit på vägen!