Anpassa textstorlek
A A A
05 september 2012

Bostaden satsar på ännu fler elbilar

Ett av Bostadens mål för ekologisk hållbarhet är att minska antalet körda mil och minska utsläppen av koldioxid årligen. Statistik från 2011 visar att antalet körda mil har minskat med 21 procent och att utsläppet av koldioxid har minskat med hälften sedan 2008.

Tre av Bostadens elbilar
Tre av totalt fyra nya elbilar som Bostaden investerat i Foto: Henrik Olofsson

Som ett led i det ekologiska hållbarhetsarbetet har Bostaden nu investerat i 4 st elbilar och totalt äger bolaget 7 st bilar som enbart drivs på el.

- Vi är glada över att vi rejält minskat vårt ekologiska fotavtryck på jorden, säger Mikael Lundgren, chef på Kundservice.

2008 bestod Bostadens fordonspark i princip enbart av gamla bensindrivna bilar. Det fattades då beslut om att företaget skulle minska sina koldioxidutsläpp och därför inledde man arbetet med att byta bensinen mot etanol, men ambitionen var hela tiden att slutligen köra på el. I framtiden tror Mikael Lundgren på fler elbilar:

- Vårt mål är att alla våra bilar så småningom ska drivas med el.

Som ytterligare ett led i hållbarhetsarbetet har Bostaden låtit alla anställda som kör i tjänsten gå Ecodriving, en åtgärd som ska leda till en beteendeförändring hos alla förare samt minska antal körda mil. Något som verkar ha lyckats.


Mer information:

Mikael Lundgren
Kundchef
090-17 75 06, 070-324 18 24


Hanna Olsson
Kommunikations- och marknadschef
090-17 76 60, 070-605 48 47