Anpassa textstorlek
A A A
27 mars 2019

120 nya lägenheter planeras på Mariehem – ansökan om ny detaljplan inskickad

Bostaden har skickat in en ansökan om detaljplaneändring till Umeå kommun. Ansökan rör nybyggnation av två huskroppar med totalt 120 lägenheter vid Mariehem centrum.

Trandansen 

Bostaden har länge jobbat aktivt för att utveckla Mariehem centrum ytterligare. Bland annat har man fyllt den tidigare Ica-butiken med en ny Coop-butik samt byggt en träffpunkt för seniorer i området tack vare det närliggande och nybildade allaktivitetshuset.

– Vi vill ta ett tydligt samhällsansvar och samarbetar bland att med äldrenämnden vid kommunen. Nu har vi ansökt om en ny detaljplan för att bygga nya lägenheter på Mariehem centrum, framför allt till den äldre målgruppen, säger Jerker Eriksson, vd på Bostaden.

Totalt planeras 120 nya lägenheter på Mariehem centrum. Två huskroppar ska byggas, med tre olika höjder per huskropp, där en är avsedd för seniorboende och en för vanliga lägenheter. I husen finns tvåor till fyror, men största andelen av lägenheterna är tvåor och treor.

– De nya husen får ett centralt läge, nära bussförbindelser och service. I närheten finns också det nya allaktivitetshuset som vi hoppas ska kunna gynna de boende. I allaktivitetshuset finns bland annat avseddda lokaler för seniorföreningar, vilket kan vara trevligt för de som väljer att flytta in i vårt seniorboende, säger Berndt Elstig, fastighetschef på Bostaden.

I husen får alla lägenheter inglasade balkonger. Placeringen av huskropparna gör också att trevliga gårdsrum skapas, med fina sollägen och aktivitetsytor. Tanken är även att husen ska utformas med material och kulörer som lyfter området.

– Vi vill skapa trevliga boendemiljöer och jag tror att de två nya husen kommer bidra till att Mariehem centrum blir en attraktivare stadsdel, säger Berndt Elstig.

De nya husen ritas av Link Arkitektur. Preliminärt sker byggstart i slutet av 2020.

Mer information:
Elin Olsson, kommunikatör och presskontakt
Telefon: 070-612 55 61
E-post: elin.olsson@bostaden.umea.se