Anpassa textstorlek
A A A
09 juli 2015

Bostaden påbörjar veckostäd av korridorer

Vi som fastighetsägare har ett ansvar att se till att boendestandarden i korridorerna är bra och att de är attraktiva att bo i under flera år framöver. Vi har också ett ansvar att se till att våra hyresgäster trivs och mår bra där de bor. Av den anledningen har vi anlitat en städentreprenör som från och med april 2015 kommer att veckostäda i alla studentkorridorer.

Missnöjda hyresgäster och sämre standard

Under flera år har vi haft stora problem med den gemensamma städningen av studentkorridorerna vilket har lett till missnöjda hyresgäster och en försämring av standarden. Vi har dessutom sett en ökning av skadedjur som vägglöss och kackerlackor.

Från och med april kommer korridor, kök och gemensamma ytor att städas en gång per vecka. Alla som bor i korridoren har fortfarande ett ansvar för daglig städning så att korridoren fortsätter vara trevlig att bo i.

Hyreshöjning för att täcka städkostnader

För att täcka kostnaderna höjs hyran för de som bor i studentkorridor i två steg. Den första höjningen blir i augusti 2015 och den andra höjningen i januari 2016. En genomsnittlig korridor får en höjning på cirka 55 kr från augusti 2015 och ytterligare en höjning på cirka 55 kr från januari 2016.

Hyresgäster som bor i korridorsrum med eget kokskåp på Historiegränd 6, 8, 10, 12 och 14 får en lägre höjning eftersom de saknar gemensamt kök.

Frågor eller funderingar?

Välkommen att kontakta Nils-Erik Andersson på, områdeschef, på 090-17 75 72 eller nils-erik.andersson@bostaden.umea.se eller Mikael Lundgren, kundchef, på 090-17 75 06 eller mikael.lundgren@bostaden.umea.se