Anpassa textstorlek
A A A
20 maj 2011

Bostaden låter webbesökarna delta i Kulturnatta i år igen

Fjolårets upplaga av Kulturnatta var speciell. Över 10 000 webbesökare kunde följa vad som hände på Idun i Folkets Hus, som under Kulturnatta gick under namnet Bostaden-scenen. I år upprepar vi succén och sänder live från Bostaden-scenen på vår webbplats. Den 21 maj kommer allt som händer där att sändas live på Bostadens och Kulturnattas respektive webbplatser. Under Skuggteaterns framträdande kommer webbpubliken dessutom ges möjlighet att interagera med föreställningen.

Bostaden sponsrar precis som förra året Idunscenen under Kulturnatta och lägger även i år extra krut på arrangemanget.

– Förra årets livesändningar var väldigt uppskattade och därför vill vi återigen göra det som händer på scenen tillgängligt för alla som inte kan ta sig dit. Våra webbesökare kan dessutom titta hur många gånger som helst i efterhand, eftersom sändningarna kommer att ligga kvar på vår webb, säger Elisabeth Lind, kommunikationschef på Bostaden.

Under årets upplaga av Kulturnatta 21 maj kommer Bostaden-scenen att bjuda på underhållning i form av dans, musik, sång och teater under nio timmar. Under samma tid, mellan klockan 12.00 och 21.00, kommer kulturintresserade oavsett bostadsort att kunna följa evenemanget live på Bostadens och Kulturnattas respektive webbplatser. Under improvisationsgruppen Skuggteaterns framträdande klockan 19.00 kommer tittarna dessutom ha möjlighet att interagera med teatergruppen och påverka vad som händer på scenen.

– Det blir jätteroligt! Vi hoppas på samma gehör som i fjol då vi fick in många roliga önskemål från webbesökarna, säger Magnus Nilsson-Mäki som är konstnärlig ledare för improvisationsensemblen hos Skuggteatern.

För dig som är på plats men inte får nog kommer hela sändningen även att ligga kvar på Bostadens webb och kunna ses i efterhand.

Läs mer om Bostaden-scenens livesändning på: www.bostaden.umea.se


För mer information:
Elisabeth Lind, Bostaden
Kommunikationschef
Telefon: 070-242 81 42

Anna-Maria Lindgren, Bostaden
Informatör
Telefon: 070-572 73 68
anna-maria.lindgren@bostaden.umea.se

Magnus Nilsson-Mäki, Skuggteatern
Konstnärlig ledare för improvisationsensemblen
Telefon: 090-13 33 10, 070-565 97 98
magnus@skuggteatern.com