Anpassa textstorlek
A A A
19 juni 2013

Bostaden fortsätter ta emot sommarjobbare från olika länder

Totalt 11 sommarjobbare från flera olika länder hjälper för fjärde året i rad till med att göra fint i Bostadens områden.

Sommarjobbare hos Bostaden 

Precis som förra året kommer Bostaden även i år att ta emot ensamkommande flyktingungdomar som sommarjobbare. I år är de elva st i åldrarna 16–18 år som jobbar i totalt tre veckor. Ungdomarna är uppdelade i två grupper och kommer att arbeta på Umedalen och Ålidhem med att, som föregående år, olja in och måla de staket som tidigare renoverats.

- Jag har bara gott att säga om ungdomarna. De gör ett fantastiskt arbete och hjälper oss med jobb som är relativt enkla men otroligt viktiga, samtidigt får de en inblick i hur vi arbetar på Bostaden. Alla vinner på det, berättar Mikael Ringh, områdeschef på Kundservice.

Bra förutsättningar att komma in i samhället

Syftet med jobbet är att de ska få se hur det fungerar ute på svenska arbetsplatser och även få bra förutsättningar att komma in i vårt samhälle, där språket är en viktig del. Ungdomarna som är 16–18 år arbetar sex timmar om dagen i tre veckor under juni och juli. Och samarbetet fungerar mycket bra.

- Vi väljer att fortsätta med detta samarbete för att det alltid fungerat väldigt bra. Ungdomarna arbetar hårt och har bara fått beröm år efter år, säger Mikael Ringh.

Fakta

Bostaden erbjuder ungdomarna sommarjobb som en del i ett samarbete med Umeå kommun och Viva resurs. Det är nu fjärde året i rad som Bostaden får hjälp av ensamkommande flyktingungdomar. Genom åren har Bostaden fått hjälp av ungdomar från Afghanistan, Kirgizistan, Somalia, Iran, Eritrea, Mongoliet, Burundi, Vietnam, Kongo, Uzbekistan, Kina och Nepal.


Mer information:

Mikael Ringh
Områdeschef, kundservice
090-17 75 18, 070-236 75 18