Anpassa textstorlek
A A A
07 mars 2017

Bostaden bygger nytt på Haga

Efter en lång process har Bostadens planerade nyproduktion med totalt 82 lägenheter i korsningen Östra Kyrkogatan och Hemvägen på Haga, nu fått klartecken. I vår inleds 130-miljonersprojektet med NCC som entreprenör.

Bostadens senaste nyproduktion på Haga
Illustration av Arkinova

Det är två  lägre huskroppar i vinkel mot Östra Kyrkogatan och Hemvägen sammanfogade med ett punkthus på 9 våningar, som ska byggas. Det blir en bra blandning av lägenheter i olika storlekar och de flesta får balkong i söder- eller västerläge. Lägenheterna som beräknas stå färdiga sommaren 2019, blir öppna, välplanerade och yteffektiva med mycket funktion på liten yta.

- Det känns mycket positivt att vi nu kan komma igång med att bygga i ett centralt läge och på en tomt som stått tom under en längre tid. Det här är ett viktigt förtätningsprojekt som stämmer väl överens med kommunens övergripande mål om förtätning i centrala lägen, säger Berndt Elstig, fastighetschef på Bostaden.

Underjordiskt parkeringsgarage

Under huset byggs ett parkeringsgarage med plats för cirka 50 bilar. Garaget  skapar markyta som möjliggör en fin innergård. I huset byggs även gemensamma utrymmen, som till exempel varma cykelförråd och gemensamhetslokal med bastu.

Husen har ritats av Arkinova och fasaden består av en blandning av underhållsfri tegel och fasadskivor. 

Fakta om huset


Antal lägenheter:
82 st
Lägenhetsstorlekar: 29 st ettor,  27 st tvåor, 17 st treor och 9 st fyror.
Antal våningar: 3–9
Preliminär byggstart: Våren 2017
Klart: Sommaren 2019
Hyra: Inte klart ännu


Mer information:
Berndt Elstig
Fastighetschef
Telefon: 090-17 75 40
berndt.elstig@bostaden.umea.se

Jerker Eriksson
Vd
Telefon: 090-17 76 15
jerker.eriksson@bostaden.umea.se