Anpassa textstorlek
A A A
28 januari 2014

Bostaden bygger fler små lägenheter på Lilljansberget

I februari startar bygget av två punkthus med 46 små lägenheter på Strombergs väg vid universitetet. Det är hus av samma typ som befintliga punkthus som nu fullbordar den ursprungliga planen för området.

Strombergs väg
Bild av de nuvarande husen på Strombergs väg. De hus som nu ska byggas kommer att vara av samma typ.

Det råder bostadsbrist i Umeå och Strombergs väg är ett av Bostadens mest populära områden. Därför har Bostaden beslutat att bygga ytterligare två hus  i området. Dessa två hus var egentligen tänkta att byggas redan då området ursprungligen byggdes. De nya husen ligger nära universitet och har bara små lägenheter, något som det är stark efterfrågan på.

– Det är viktigt för oss att kunna bidra till att det byggs fler små lägenheter i Umeå. Därför känns det nu skönt att vi kan slutföra våra planer för Lilljansberget, i ett läge där vi vet att det är stor efterfrågan från framför allt unga, säger Ann-Sofi Tapani, vd på AB Bostaden.

Sex våningar höga punkthus

Husen kommer att vara sex våningar höga och i princip likadana som de punkthus som redan finns i området. Det blir 46 nya små lägenheter, 45 små tvåor och en etta, med lägenhetsstorlekar på mellan 40 och 45 kvadratmeter.

Klart för inflyttning sommaren 2015

Upphandlingen avslutas i dagarna och bygget startar så smått i mitten av februari. Byggtiden förväntas vara lite drygt ett år. Det första huset planeras vara klart för inflyttning i maj 2015 och det andra lagom till semestern 2015.


Kontakt:

Ann-Sofi Tapani, vd
070-582 72 02
ann-sofi.tapani@bostaden.umea.se

Berndt Elstig, fastighetschef
070-676 92 23
berndt.elstig@bostaden.umea.se