Anpassa textstorlek
A A A
08 juni 2011

Bostaden bjuder in till dialog med aktiviteter och grillmat på Ersboda

Lördag 11 juni klockan 12–16 arrangerar Bostaden för första gången en Bostadens dag i samarbete med Hyresgästföreningen. Ett arrangemang som förhoppningsvis ska återkomma varje år. I år blir det på Ersboda vid Ersängsskolan.

I samarbete med Hyresgästföreningen bjuder Bostaden in sina hyresgäster på Ersboda till en sommarträff i hållbarhetens tecken, med grillning och aktiviteter som hoppborg, ansiktsmålning, You Skejt Girl, fotbollsmatcher i ESK:s regi och boule. Athena fritidsgård medverkar och  Naturskyddsföreningen håller i en sopsorteringstävling för barn och unga. Bostaden lottar också ut 10 platser till UIK:s talangskola för tjejer 10-15 år.

Förbättra trivseln och utveckla Ersboda

Ett huvudsyfte med den här dagen är att få in så många tips och idéer som möjligt om hur Ersboda kan utvecklas.

– Vi vill höra mer om vad Ersbodaborna tycker är bra och dåligt med att bo i området, säger Ann-Sofi Tapani, vd på Bostaden. Vad tycker våra hyresgäster är viktigast att förbättra på Ersboda? På vilket sätt vill man engagera sig för att öka trivseln?

– Vi passar även på att fråga Ersbodabor om man tycker att vi ska föreslå kommunen att byta namn på Västra Ersboda Centrum,  till Ersbodatorget eller Ersboda torg, berättar Ann-Sofi Tapani. Det är ett förslag som ursprungligen kommer från Umeå Simsällskap som blir en av de nya hyresgästerna i den blivande friskvårdsanläggningen på Ersboda.

Dialogen med hyresgästerna viktig

För att utveckla och förbättra bostadsområdet på ett hållbart sätt är dialogen med hyresgästerna viktig. På Bostadens dag kommer personal från både Bostaden och Hyresgästföreningen att vara på plats för att lyssna mycket.

– Genom att vara med och ordna den här dagen vill vi nå ut till Ersbodaborna och lyssna på deras idéer om hur man kan göra Ersboda till en ännu trivsammare stadsdel. Jag hoppas att detta ska bli en trevlig dag som kan vara startskottet till mycket positivt för de boende på Ersboda, säger Roland Lätth från Hyresgästföreningen

Den här dagen ska också ses som en avspark inför de nationella Bodemokratidagarna som preliminärt arrangeras i Umeå hösten 2012. Temat är hållbar stadsutveckling som utgår ifrån boendeinflytande.

Bodemokratidagarna

Bodemokratidagarna är ett återkommande arrangemang som allmännyttans branschorganisation SABO ordnar tillsammans med Hyresgästföreningen. Varje år genomförs de här dagarna för att lyfta fram goda exempel i en stad eller ort där man gjort något speciellt för att utveckla boinflytandet.


Mer information:
Ann-Sofi Tapani
Vd
AB Bostaden i Umeå
Tel 070-582 72 02

Roland Lätth
Förhandlare
Hyresgästföreningen
Telefon 070-616 24 47
 
Elisabeth Lind
Kommunikationschef
Telefon: 090-17 75 04 eller 070-242 81 42
Mejl: elisabeth.lind@bostaden.umea.se