Anpassa textstorlek
A A A
26 september 2011

Billigare biljetter till Loney Dear

Fredag den 21 oktober kan du ta med en vän och se Loney Dear i Tegskyrkan. Med Bostaden-kortet får du rabatt på biljetterna.

Anordnas i Tegskyrkan, Umeå, fredag den 21 oktober

Dörrarna öppnas: 20.00

Arrangörer: Humlan

Ordinarie pris: 200 kr. Med Bostaden-kortet: 140 kr. Biljetterna köper du via Tickster. Max två biljetter per Bostaden-kort. Glöm inte att ta med ditt Bostaden-kort tillsammans med biljetten till konserten.

Först till kvarn!

  

Om Loney Dear

Själfulla indiefolk-och-pop-konstnären Emil Svanängen är upphovsmannen till enormt framgångsrika Loney Dear som är Sveriges allra stoltaste bidrag till den internationella indiescenen på senare år. Det miniorkestrala projektet hyser ett flertal medlemmar som reser och spelar med Svanängen i vått och torrt och gång efter annan får en hel kritikerkår på sina bara knän som medan de nynnar bandets epos skriver de allra vackraste recensioner av de nästan religiösa upplevelser ett liveframträdande med Loney Dear ger upphov till. Svanängen med följe håller sakta men säkert på att frälsa stora delar av världen till Loneyister.

Under 2007 gjorde Loney Dear utöver en lång rad turnédatum, ett stort antal extatiskt mottagna framträdanden på SXSW som även SVTs Musikbyrån gjorde en special om och bandet medverkade bland annat i tidningarna Mojo, Q, NME, Uncut, Vice och Clash. Loney Dear som tidigare släppte alla sina skivor själva, ligger numera på legendariska SubPop som 2007 återutgav 2005 års release ”Loney, Noir”. Bandet har sedan samarbetet med SubPop även hunnit med att turnera med Andrew Bird, Of Montreal och etikettskamraterna Low.

Svanängen kanaliserar genom Loney Dear sin smått lysande förmåga att knåpa ihop euforiska och ljuva melodier i alldeles egen tappning. Med synnerligen välarbetade arrangemang, innerlig falsettsång och helt fantastiskt bearbetad stämsång bygger Svanängen in sina lyssnare i Loney Dears eget lilla underbara indieorkestrala mikrokosmos och med texter om vänskap och kärlek är Svanängens poppoesi tillräckligt plåster på vilket ömt sår som helst.

Loney Dear spelade ifjol för ett näst intill fullsatt Äpplet under Jazzfestivalen.

Loney Dear