Anpassa textstorlek
A A A
18 september 2009

Ålidhemskampanj

Hur använda fritidslokalen? Ålidhemsborna får svara genom att sätta färg på sina förslag!

Frågan ställer Bostaden till Ålidhemsborna och andra intresserade under fyra unika evenemangstillfällen i september. Start nu på lördag 12 september kl 12-17. På ett både lustfyllt och informativt sätt får de boende i området visa vad de tycker direkt på fasadväggen.

-Vi vill skapa förutsättningar för att få in ny verksamhet som verkligen vill vara med och utveckla Ålidhem på ett positivt sätt, betonar Ann-Sofi Tapani, VD. Ålidhem är ett område som har oerhört stora möjligheter för så många olika intressenter. Och vi hoppas det kan bli verksamhet som Ålidhemsborna gillar och som kan berika hela Ålidhem.

-Genom att fråga de boende på det här sättet hoppas vi få massor av inspirerande förslag, under trevliga former med Ålidhemsborna, säger Ann-Sofi Tapani.

Evenemangens genomförande:
Vid fyra tillfällen kommer personal att finna på plats på gräsmattan utanför Ålidhems fritidsgård för att samla in idéer och åsikter från Ålidhemsborna. Det kommer att ske dels genom att besökarna får tycka till skriftligt på en lapp, dels genom att de får “skjuta” en röst med en paitball-markör på veporna som är upphängda på fastighetens framsida.

Tider för evenemangen:
Lördag 12 september kl 12.00-17.00
Torsdag 17 september kl 15.00-17.00
Tisdag 22 september kl 15.00-17.00
Lördag 26 september 11.00-15.00

Bakgrund
Avtalet med Umeå kommun för Ålidhems fritidsgård löper ut från årsskiftet 2009/2010. Fritidsgården flyttar till Kolbäcksskolan. Bostaden vill nu hitta en eller flera nya hyresgäster som verkar för att utveckla Ålidhemsområdet på ett positivt sätt.Kampanjen vill nå ut med information till så många som möjligt av Ålidhemsborna och till olika intressegrupper. Genom de här evenemangen vill Bostaden samla in idéer och åsikter från målgruppen om vad som kan göras med fastigheten, och skapa dialog.

 

Mer information:
Sven-Ove Lindström
Affärsutvecklare och ansvarig för Bostadens lokaler
Telefon: 070 621 30 98
E-post: sven-ove.lindstrom@bostaden.umea.se

Elisabeth Lind
Kommunikationschef
Telefon: 090-17 75 04 eller 070-242 81 42
Mejl: elisabeth.lind@bostaden.umea.se