Anpassa textstorlek
A A A
24 september 2009

Sista omgången i Ålidhemsevenemanget

Politiker får chansen att lyssna till Ålidhemsborna

Dags för sista omgången av Ålidhemskampanjen. Förutom boende på Ålidhem och alla andra intresserade, bjuds även kommunstyrelsens arbetsutskott in lördag 26 september kl 13.00 då det är sista tillfället att ge förslag på vad som ska hända med Ålidhems fritidsgård. Bostadens arbetssätt stämmer väl överens med Umeå kommuns profil som utgår från delaktighet.

– Vi är otroligt glada över att hittills ha fått in över 200 förslag idéer och synpunkter från boende på området, säger Ann-Sofi Tapani, VD. Vi har också blivit kontaktade olika aktörer som är intresserade av att hyra lokalen. För oss är det viktigt att visa att Ålidhem är ett attraktivt område att etablera sig i.

Vid flera tillfällen under september har de boende på Ålidhem själva fått ge förslag på vad de vill göra med byggnaden där Ålidhems fritidsgård nu ligger. Det har skett dels genom att besökarna får tycka till skriftligt på en lapp, dels genom att de får “skjuta” en röst med en paintball-markör på veporna som är upphängda på fastighetens framsida (se bifogade bilder från tidigare tillfällen). Ett innovativt sätt att prata med den övervägande unga målgruppen på Ålidhem som alltså visat sig framgångsrik för Bostaden.

Ålidhemsevenemang 

Tid för evenemanget:
Lördag 26 september 11.00 - 15.00
Plats: Ålidhems fritidsgård

Bakgrund
Avtalet med Umeå kommun för Ålidhems fritidsgård löper ut från årsskiftet 2009/2010. Fritidsgården flyttar till nya Ålidhemsskolan (före detta Kolbäcksskolan). Bostaden vill nu hitta en eller flera nya hyresgäster som verkar för att utveckla Ålidhemsområdet på ett positivt sätt. Kampanjen vill nå ut med information till så många som möjligt av Ålidhemsborna och till olika intressegrupper. Genom de här evenemangen vill Bostaden samla in idéer och åsikter från målgruppen om vad som kan göras med fastigheten, och skapa dialog.

 

Mer information:
Sven-Ove Lindström
Affärsutvecklare och ansvarig för Bostadens lokaler
Telefon: 070 621 30 98
E-post: sven-ove.lindstrom@bostaden.umea.se


Elisabeth Lind
Kommunikationschef
Telefon: 090-17 75 04 eller 070-242 81 42
Mejl: elisabeth.lind@bostaden.umea.se