Anpassa textstorlek
A A A
18 oktober 2011

Ersboda torg populärast i omröstning

Nu har omröstningen om att byta namn på Västra Ersboda centrum till Ersboda torg avslutats. Och populärast är Ersboda torg!

Västra Ersboda centrum 

Sammanlagt 543 personer var med och tyckte till i omröstningen som pågick 19 – 31 september. Sammanräkningen visar att 54,7 procent (297 personer) vill byta namn till Ersboda torg, medan 45,3 procent vill ha kvar namnet Västra Ersboda centrum. Sedan tidigare finns resultatet från Bostadens dag där 57 procent svarat att de vill byta namn till Ersboda torg.

Bostaden satsar på Västra Ersboda centrum

Västra Ersboda centrum byggs om och under 2012 kommer det bland annat att finnas en ny friskvårdsanläggning med badhus där. Bostaden har frågat de boende på Ersboda om de vill byta namn från Västra Ersboda centrum till Ersboda torg, efter att förslaget vunnit gehör under Bostadens dag på Ersboda den 11 juni i år. Omröstningen har dels skett via webben, dels på en talong som våra hyresgäster fått i sin brevlåda och sedan lämnat in till kvartersvärden.

Vinnarna i omröstningen

I samband med omröstningen lottade vi bland annat ut ett årskort på Ersboda Bad & Gym som kommer att ha invigning under våren 2012 och en hopfällbar cykel. Vinnarna presenteras här:

1:a pris: Lola Linder har vunnit ett årskort på Ersboda Bad & Gym

2:a pris: Eva Rönnlund har vunnit en hopfällbar cykel

Tröstpriser: Jonas Niklasson, Monica Nordell, Sabiha Sendi, Maja Olofsson, Gerd Norrman, Desiree Nilsson, Jimmy Sandström, Peter Phillips, Annika Eriksson och Jan Sjöström har vunnit cykellysen.

Vi säger grattis till dig som vunnit! Första- och andrapristagaren meddelas personligen, medan cykellysena skickas med post till vinnarna.


Vad händer nu?

Eftersom en majoritet svarar att de tycker namnet ska vara Ersboda torg kommer vi nu att gå vidare till Umeå kommun med information om resultatet och en skrivelse där vi föreslår ett namnbyte. Det är sedan upp till Umeå kommuns ansvariga för namngivning att fatta beslut om det kan bli ett namnbyte eller inte. Så snart vi får besked om vilket beslut det blir kommer vi att återkoppla det här på vår hemsida.

Här kan du läsa om namngivning på Umeå kommuns webb.

Har du frågor om det här?

Välkommen att kontakta Elisabeth Lind via mejl elisabeth.lind@bostaden.umea.se eller telefon 090-17 75 04.