Anpassa textstorlek
A A A
31 maj 2011

Bostadens dag för våra hyresgäster på Ersboda

Lördag 11 juni klockan 12 – 16 går Bostadens dag av stapeln i samarbete med Hyresgästföreningen. En händelse som vi hoppas ska bli en årlig händelse. I år blir det på Ersboda vid Ersängsskolan.

Bostaden bjuder in sina hyresgäster på Ersboda till sommarträff med grillning och aktiviteter som hoppborg, ansiktsmålning, You Skejt Girl, fotbollsmatcher i ESK:s regi och boule. Athena fritidsgård medverkar och Naturskyddsföreningen håller i en sopsorteringstävling för barn och unga. Vi lottar ut 10 platser till UIK:s talangskola för tjejer 10-15 år.

Ett huvudsyfte med den här dagen är att få in så många tips och idéer som möjligt om hur vi tillsammans kan utveckla Ersboda. Det är också en avspark inför de nationella Bodemokratidagarna som preliminärt arrangeras i Umeå hösten 2012. Temat för oss är hållbar stadsutveckling som utgår ifrån boendeinflytande.

Bodemokratidagarna är ett återkommande arrangemang som allmännyttans branschorganisation SABO ordnar tillsammans med Hyresgästföreningen. Varje år genomförs de här dagarna för att lyfta fram goda exempel i en stad eller ort där man gjort något speciellt för att utveckla boinflytandet.

Mer information:
Elisabeth Lind
elisabeth.lind@bostaden.umea.se

UIK:s Talangskola för fotbollstjejer

Umeå IK fortsätter sin satsning på att utveckla unga flickfotbollsspelare. Den 17-19 augusti är det dags för årets Talangskola och Bostaden lottar ut 10 gratisplatser. Om du är tjej, 10 till 15 år och har spelat fotboll organiserat i lag minst ett år kan du delta i utlottningen.

Anmäl dig till utlottningen under Bostadens dag Ersboda 11juni! Dragning sker efter midsommar och vinnarna meddelas personligen. Allra sista anmälningsdag 15 juni.

Mer information finns på Umeå IK:s webb

 Bostadens dag på Ersboda