ÖbackaBostadens nyproduktion på Öbacka

Lägenhetsfakta

På Storgatan 86 B bygger Bostaden ett sexvåningshus med totalt 17 lägenheter. Lägenheterna blir i storlekarna ettor till treor - den största på 71 kvadratmeter och den minsta på 35 kvadratmeter. Totalt byggs 5 ettor, 6 tvåor och 6 treor. I december 2018 beräknas hyresgästerna kunna flytta in i de nybyggda lägenheterna.

Se bilder och karta över placeringen av huset

Del av ett badrum

Badrum

Badrummen har grå klinker på golven och en kombination av vitt kakel och väv på väggarna. Alla badrum har tvättmaskin och torktumlare. Ettorna får kombinerade tvättmaskiner och torktumlare.

Badrummen är utrustade med elektrisk handdukstork.

Väggar och golv

Lägenheterna blir moderna och yteffektiva med smarta planlösningar och mycket funktion på liten yta med det man brukar kalla klassiska boendekvalitéer.

Väggarna är ljusa, badrummet och hallen har grå klinkergolv och resten av lägenheten har parkettgolv i ek.

Bilplatser

På gården kommer det att finnas möjlighet att hyra bilplats med motorvärmare.

Kök

Köken är väldigt olika med såväl öppen planlösning tillsammans med vardagsrummet som enskilt kök. Köken är både raka och i vinkel.

Golvet består av klinker och väggarna är ljusa.

Alla lägenheter utrustas med diskmaskin.

Förbrukning av vatten

Förutom hyreskostnaden tillkommer även en kostnad för din faktiska förbrukning av varmt och kallt vatten, så kallad individuell mätning. Genomsnittskostnaden för en tvåa är 66 kr per månad för kallt vatten och 181 kr per månad för varmt vatten. Genomsnittskostnaden för en fyra är 159 kr per månad för kallt vatten och 275 kr per månad för varmt vatten. Använder du mer eller mindre än genomsnittet blir kostnaden givetvis en annan.

Fakta om huset

Antal lägenheter: 17 st i ett punkthus.

Lägenhetsstorlekar: 5 ettor (35 kvm), 6 tvåor (56,5 kvm) och 6 treor (71 kvm).

Antal våningar: 6

Byggstart: Hösten 2017 

Inflyttning: December 2018.

Övrigt: Inne på gården byggs två gemensamma uteplatser.

Planlösning

Planlösningar och hyror

Här kan du se planlösningar och preliminära hyror på de olika typlägenheter.

Tänk på att bilderna är exempelbilder och att det kan finnas vissa mindre skillnader mot de verkliga lägenheterna.

Storlek

Kvm

Hyra

Planlösning

1 rum och kök

35

5773–5905 kr/månad

3D, 2D

2 rum och kök

56,5

7712–7845 kr/månad

3D, 2D

3 rum och kök

71

9119–9251 kr/månad

3D, 2D

Läs om hur hyrorna sätts

Internet

Bostaden har ett öppet bredbandsnät, Bostnet. Det betyder att flera leverantörer erbjuder sina tjänster i nätet. Du som flyttar in på Öbackavägen kan välja att beställa tjänster med hastigheter upp till 1000 Mbit/s. Lägenheterna har flera nätverksuttag och du kan själv välja vilket uttag du vill använda.

Läs mer om våra bredbandstjänster

IP-telefoni

Lägenheterna har inga vanliga telefonuttag eftersom det analoga telefonnätet (Telias nät) inte längre byggs ut. Om du vill ha ett fast telefonabonnemang kan du istället ringa via IP-telefoni.
Med IP-telefoni ringer du över internet istället för genom det analoga telefonnätet. Du kan använda din vanliga telefon när du ringer, men du ansluter den via en analog telefonadapter, så kallad ATA-box, till bredbandsuttaget istället för till telefonjacket. Du behöver ingen internettjänst eller dator för att beställa en IP-telefonitjänst.

Läs mer om hur du beställer

Tv-utbud

Lägenheterna är anslutna till vårt kabel-tv-nät där vi sänder ett grundutbud med nitton analoga kanaler. Några av kanalerna sänds även digitalt och det finns möjlighet att köpa till fler kanaler från Sappa eller Boxer.

Läs mer om vårt tv-utbud

Om Öbacka

Centralt läge nära älven

På Öbacka har du gångavstånd till Umeås centrum med restauranger, nöjesutbud, träningsanläggningar och affärer. Umeå universitet och campus samt Norrlands universitetssjukhus, norra Sveriges största arbetsplats, ligger bara cirka 1 kilometer bort. Du bor bara ett stenkast från Umeås stora resecentrum och i närheten finns det stora köpcentrumet Strömpilen med bland annat Umeås största livsmedelsbutik och Kolbäcksbron som har gjort att närheten till flygplatsen ökat avsevärt.

Förutom det centrala läget ger närheten till älven och den vackra strandpromenaden goda utsikter för ett bekvämt boende.

Läs mer om Öbacka

Se området


Ekologiskt hållbart

Vi strävar alltid efter klokast möjliga miljöval när det gäller till exempel material, byggsätt och energi. Och i det här projektet har vi ställt kravet att energiprestandan ska vara högst 70 kWh per kvadratmeter. Vi jobbar även hårt med avfallshantering och att erbjuda dig som hyresgäst möjlighet till käll- och matavfallssortering. Miljöhusen med full sortering kommer därför att placeras på bekvämt avstånd från entréerna.

Fjärrvärme och värmeåtervinning

Lägenheterna kommer att värmas upp av fjärrvärme och värmeåtervinning. Värmeåtervinningen fås när ett fläktsystem tar upp all värme som alstras i lägenheterna via kroppsvärme, elektriska apparater med mera. Även tvättstugorna är miljöanpassade och vi har valt tvättutrustning med absolut lägsta vatten- och elförbrukning.

Individuell mätning av vatten och temperatur

Köken och badrummen kommer att utrustas med speciella blandare som ger betydande vattenbesparing. Alla lägenheter får individuell mätning av varmt och kallt vatten. Individuell mätning innebär att du betalar för din faktiska förbrukning.

Min personliga sida

Registrering möjlig från året du fyller 16 år