MagistervägenMagistern

Lägenhetsfakta

Ettor till fyror

På Magistervägen på Ålidhem bygger Bostaden runt 290 lägenheter. Det blir ettor till fyror, men framför allt tvåor.

Parkeringshus

På området byggs även ett stort parkeringshus med plats för nästan 400 bilar.

Badrum

Badrum

Badrummen är helkaklade med tvättmaskin och torktumlare i alla lägenheter. Små lägenheter utrustas med kombimaskin.

Väggar och golv

I de större lägenheterna är det parkett på golven och i de mindre preliminärt linoleummatta. I de större lägenheterna blir det tapet på väggarna och i de mindre väv.

 

Kök

Köken är väldigt olika med såväl öppen planlösning tillsammans med vardagsrummet som enskilt kök. Köken är både raka och i vinkel och vissa har bardisk.

Golvet består av parkett och väggarna är ljusa.

Alla lägenheter större än 45 kvadratmeter utrustas med diskmaskin. Det sätts inte in diskmaskin i ettorna och vissa tvåor.

Fakta om husen

Antal lägenheter: 286 lägenheter, fördelade på nio hus.

Lägenhetsstorlekar: 40 ettor, 30,9–37,7 kvm, 158 tvåor, 40-55,1 kvm, 72 treor, 66,2 kvm, och 16 fyror, 84,4 kvm.

Antal våningar: Mellan 4 och 5 bostadsvåningar

Byggstart: Vintern 2019/2020

Övrigt: Alla lägenheter får balkong/uteplats i storleken 5,5–8,5 kvadratmeter.

Planlösningar och hyror

Lägenheterna blir moderna och yteffektiva med smarta planlösningar och mycket funktion på liten yta med det man brukar kalla klassiska boendekvalitéer. Ännu är inte hyrorna bestämda för området. 

Läs mer om hur hyrorna sätts

Förbrukning av vatten

Förutom hyreskostnaden tillkommer även en kostnad för din faktiska förbrukning av varmt och kallt vatten, så kallad individuell mätning. Genomsnittskostnaden för en tvåa är 66 kr per månad för kallt vatten och 181 kr per månad för varmt vatten. Genomsnittskostnaden för en fyra är 159 kr per månad för kallt vatten och 275 kr per månad för varmt vatten. Använder du mer eller mindre än genomsnittet blir kostnaden givetvis en annan.

Internet

Bostaden har ett öppet bredbandsnät, Bostnet. Det betyder att flera leverantörer erbjuder sina tjänster i nätet. Du som flyttar in på Östra Norrlandsgatan kan välja att beställa tjänster med hastigheter upp till 1000 Mbit/s. Lägenheterna har flera nätverksuttag och du kan själv välja vilket uttag du vill använda.

Läs mer om våra bredbandstjänster

IP-telefoni

Lägenheterna har inga vanliga telefonuttag eftersom det analoga telefonnätet (Telias nät) inte längre byggs ut. Om du vill ha ett fast telefonabonnemang kan du istället ringa via IP-telefoni.

Med IP-telefoni ringer du över internet istället för genom det analoga telefonnätet. Du kan använda din vanliga telefon när du ringer, men du ansluter den via en analog telefonadapter, så kallad ATA-box, till bredbandsuttaget istället för till telefonjacket. Du behöver ingen internettjänst eller dator för att beställa en IP-telefonitjänst.

Läs mer om hur du beställer

Tv-utbud

Lägenheterna är anslutna till vårt kabel-tv-nät där vi sänder ett grundutbud med nitton analoga kanaler. Några av kanalerna sänds även digitalt och det finns möjlighet att köpa till fler kanaler från Sappa eller Boxer.

Läs mer om vårt tv-utbud

Om Ålidhem

Gångavstånd till universitetet

Området började byggas i mitten på 1960-talet men har kontinuerligt renoverats och byggts ut. Stadsdelen ligger cirka 4 km från centrala Umeå och med gångavstånd till universitetet och Norrlands universitetssjukhus. Det välbesökta Ålidhem centrum erbjuder bland annat livsmedelsaffärer, pizzeria, kiosk, konditori, frisör, blomhandel apotek och post. Här finns även restaurangen Taco Bar samt krogen Rouge.

I närheten ligger ett stort köpcentrum med bland annat Umeås störts livsmedelsbutik och där intill ligger den tämligen nybyggda Kolbäcksbron som har gjort att närheten till flygplatsen ökat avsevärt. På Ålidhem har du tillgång till elbelysta motionsslingor, nylagd konstgräsplan, beachvolleyplaner, grillplatser, lekparker, grönområden, kyrka, fritidsgård, bibliotek, kulturcenter och skolor.

 

Sopsortering

Ekologiskt hållbart

Vi strävar alltid efter klokast möjliga miljöval när det gäller till exempel material, byggsätt och energi. Och i det här projektet har vi ställt kravet att energiprestandan ska vara högst 70 kWh per kvadratmeter. Vi jobbar även hårt med avfallshantering och att erbjuda dig som hyresgäst möjlighet till käll- och matavfallssortering. Miljöhusen med full sortering kommer därför att placeras på bekvämt avstånd från entréerna.

Fjärrvärme och värmeåtervinning

Lägenheterna på Ålidhem kommer att värmas upp av fjärrvärme och värmeåtervinning. Värmeåtervinningen fås när ett fläktsystem tar upp all värme som alstras i lägenheterna via kroppsvärme, elektriska apparater med mera. Även tvättstugorna är miljöanpassade och vi har valt tvättutrustning med absolut lägsta vatten- och elförbrukning. Tvättmaskinerna är uppkopplade mot fjärrvärmesystemet, vilket minskar elanvändningen.

Individuell mätning av vatten och temperatur

Köken och badrummen kommer att utrustas med speciella blandare som ger betydande vattenbesparing. Alla lägenheter får individuell mätning av varmt och kallt vatten. Individuell mätning innebär att du betalar för din faktiska förbrukning. 

 

Min personliga sida

Registrering möjlig från året du fyller 16 år