Anpassa textstorlek
A A A

Uppsägning


Det är enklast att säga upp bostaden direkt på din personliga sida. Du behöver bara logga in och sedan följa instruktionerna. Om ni är två personer som står på avtalet kan ni inte säga upp bostaden på den personliga sidan. Du kan även lämna in en skriftlig uppsägning till Bostaden. Använd baksidan av ditt hyresavtal eller skriv ut en uppsägningsblankett (öppnas som pdf).

För att kunna ladda hem våra blanketter måste du ha programmet Acrobat Reader installerat i din dator. Ladda ned programmet gratis från Adobe (öppnas i nytt fönster).

Uppsägningstider inom Bostaden

Vanliga hyreslägenheter

Dessa har tre månaders uppsägningstid. Det innebär att ditt hyresavtal slutar gälla tidigast vid månadsskiftet tre kalendermånader efter att du sagt upp din bostad.

Exempel: Om du vill flytta den 30 april måste du säga upp din bostad senast den 31 januari.

Studentlägenheter

Dessa har två månaders uppsägningstid.

Studentrum

Dessa har en månads uppsägningstid.

Bilplats eller garage

Avtalen för dessa gäller för ett år i taget. Om du vill säga upp din bilplats måste du göra det en månad innan tiden för avtalet går ut. Om du vill säga upp ditt garage måste du göra det tre månader innan tiden för avtalet går ut. Om du inte säger upp avtalen i tid förlänger vi automatiskt avtalet med ett år. Om du säger upp din bostad upphör bilplatsens och garagets avtal till samma datum.

Lokaler

Här gäller de uppsägningstider som står på ditt avtal.

Extra förråd

Avtalen för dessa gäller för ett halvår i taget. Om du vill säga upp ditt förråd måste du göra det senast tre månader innan avtalet går ut. Om du inte säger upp ditt avtal förlänger vi det automatiskt i ytterligare sex månader. Om du säger upp din bostad upphör även förrådsavtalet till samma datum.

Uppsägningstider när du vill byta lägenhet inom Bostaden

Om du redan hyr en bostad hos oss gäller uppsägningstiden som står på avtalet. Men det finns några undantag om du vill byta lägenhet:

Du som bor i en vanlig lägenhet eller studentlägenhet med förstahandskontrakt

Om du gör en intresseanmälan att du vill byta lägenhet hos AB Bostaden senast den 7: e i månaden och får ett nytt avtal på en bostad hos oss räknas den månad du gör intresseanmälan som en av uppsägningsmånaderna.

Exempel vanlig lägenhet: Om du hyr en vanlig lägenhet och får ett nytt avtal på en annan bostad hos oss med inflyttning 1 juli, måste din intresseanmälan vara gjord senast 7: e april för att du ska slippa dubbla hyror.

Exempel studentlägenhet: Om du hyr en studentlägenhet och får ett nytt avtal på en annan bostad hos oss med inflyttning 1 juli, måste din intresseanmälan vara gjord senast 7: e maj för att du ska slippa dubbla hyror.

Du som bor i ett studentrum med förstahandskontrakt

Om du gör en intresseanmälan att du vill byta bostad hos AB Bostaden senast den 3: e i månaden och får ett nytt avtal på en annan bostad hos oss räknas den månad du gör intresseanmälan som en av uppsägningsmånaderna.

Exempel studentrum: Om du hyr ett studentrum och får ett nytt avtal på en annan bostad hos oss med inflyttning 1 april, måste din intresseanmälan vara gjord senast 3: e mars för att du ska slippa dubbla hyror.

Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta vårt Kundcenter på Moritzska gården, besöksadress Östra Kyrkogatan 2.

Kontakt

Kundcenter

Mejla: Kundcenter
Ring: 090-17 77 00

Växel

Ring: 090-17 75 00

Kvartersvärdar

Kontaktlista

Adress

Besök: Östra Kyrkogatan 2,
Moritzska gården
Post: Box 244, 901 06 Umeå

Telefontider:

Måndag, onsdag, fredag 09.00–15.00
Tisdag, torsdag 09.00-12.00
Lunchstängt 12–13

Besökstider:

Måndag–torsdag 9.00–16.30
Fredag 9.00–15.00
Lunchstängt 12–13

Journummer:

Vid allvarliga fel som inträffar efter kontorstid eller under helger ring 090-14 26 10.
Vid brand, olyckor eller inbrott ring 112.

För att få eller lämna information om olyckor eller kriser, ring 113 13.

Personuppgiftsansvarig

Mejla: gdpr@bostaden.umea.se