Anpassa textstorlek
A A A

Uppsägning


Det är enklast att säga upp bostaden direkt på din personliga sida. Du behöver bara logga in och sedan följa instruktionerna. Om ni är två personer som står på avtalet kan ni inte säga upp bostaden på den personliga sidan. Du kan även lämna in en skriftlig uppsägning till Bostaden. Använd baksidan av ditt hyresavtal eller skriv ut en uppsägningsblankett (öppnas som pdf).

För att kunna ladda hem våra blanketter måste du ha programmet Acrobat Reader installerat i din dator. Ladda ned programmet gratis från Adobe (öppnas i nytt fönster).

Uppsägningstider inom Bostaden

Vanliga hyreslägenheter

Dessa har tre månaders uppsägningstid. Det innebär att ditt hyresavtal slutar gälla tidigast vid månadsskiftet tre kalendermånader efter att du sagt upp din bostad.

Exempel: Om du vill flytta den 30 april måste du säga upp din bostad senast den 31 januari.

Studentlägenheter

Dessa har två månaders uppsägningstid.

Studentrum

Dessa har en månads uppsägningstid.

Bilplats eller garage

Avtalen för dessa gäller för ett år i taget. Om du vill säga upp din bilplats måste du göra det en månad innan tiden för avtalet går ut. Om du vill säga upp ditt garage måste du göra det tre månader innan tiden för avtalet går ut. Om du inte säger upp avtalen i tid förlänger vi automatiskt avtalet med ett år. Om du säger upp din bostad upphör bilplatsens och garagets avtal till samma datum.

Lokaler

Här gäller de uppsägningstider som står på ditt avtal.

Extra förråd

Avtalen för dessa gäller för ett halvår i taget. Om du vill säga upp ditt förråd måste du göra det senast tre månader innan avtalet går ut. Om du inte säger upp ditt avtal förlänger vi det automatiskt i ytterligare sex månader. Om du säger upp din bostad upphör även förrådsavtalet till samma datum.

Min personliga sida

Från onsdag 25 mars och cirka två veckor framåt, kommer du som bostadssökande eller hyresgäst inte att kunna logga in på den personliga sidan. Läs mer

Kontakt

Kundcenter

Mejla: Kundcenter
Ring: 090-17 77 00

Växel

Ring: 090-17 75 00

Kvartersvärdar

Kontaktlista

Adress

Besök: Östra Kyrkogatan 2,
Moritzska gården
Post: Box 244, 901 06 Umeå

Telefontider:

Måndag–fredag 08.00–12.00

Besökstider:

Måndag–torsdag 9.00–16.30
Fredag 9.00–15.00
Lunchstängt 12–13

Om du tänkt besöka oss

Med anledning av spridningen av Corona-viruset ber vi dig som har luftvägsbesvär, feber eller hosta att inte besöka vårt Kundcenter eller våra andra kontor.

Journummer:

Vid allvarliga fel som inträffar efter kontorstid eller under helger ring 090-14 26 10.
Vid brand, olyckor eller inbrott ring 112.

För att få eller lämna information om olyckor eller kriser, ring 113 13.

Personuppgiftsansvarig

Mejla: gdpr@bostaden.umea.se