Anpassa textstorlek
A A A

Nycklar


För dig som ska hämta nycklar till din bostad

När du ska flytta in hämtar du nycklarna hos din kvartersvärd. Kontakta din kvartersvärd i god tid innan så att ni kan komma överens om en tid då han eller hon finns på områdeskontoret. Du kan hämta dina nycklar måndag–fredag 07.30–12.00, 13.00–16.30. Observera att du måste kunna legitimera dig, ha signerat hyresavtalet och din första hyra måste vara betald för att du ska få hämta nycklarna. Om du inte kan hämta nycklarna själv, kan du ge en vän eller släkting en skriftlig fullmakt så att han eller hon kan hämta ut nycklarna åt dig.

 

Nycklar tidigare än ditt avtal börjar gälla

Hyresgästen som flyttar ut måste lämna in nycklarna hos kvartersvärden och lämna en fullmakt att du får kvittera ut nycklarna tidigare än vad hyresavtalet börjar gälla. Tänk på att om du har kommit överens med den tidigare hyresgästen om att du kan flytta in tidigare än vad som sägs i hyresavtalet, tar du själv över ansvaret för och kontrollen av att städningen av bostaden är godkänd. Det är alltid en överenskommelse mellan den tidigare hyresgästen och den nya och påverkar inte avtalet med Bostaden. Läs gärna våra tips som vi samlat under flytta in.

 

För dig som ska hämta nycklar till din bilplats eller garage

När du har skrivit på avtalet för din bilplats eller garage hämtar du nycklarna hos den kvartersvärd som är ansvarig för området där bilplatsen eller garaget är placerat.

 

För dig som ska hämta nycklar till ditt extraförråd

När du har skrivit på avtalet för ditt extraförråd hämtar du nycklarna hos den kvartersvärd som är ansvarig för området där förrådet är placerat.

 

För dig som ska lämna tillbaka nycklar vid flytt

När du flyttar ska du lämna tillbaka alla nycklar till din kvartersvärd, även de kopior du eventuellt har gjort. Det gäller även nycklar till motorvärmare, garage, förråd och tvättstuga (till exempel tvättcylinder). Om det saknas nycklar blir du skyldig att betala en avgift enligt en bestämd prislista. Senast klockan 12.00 på inflyttningsdagen måste du ha lämnat nycklarna till kvartersvärden och bostaden ska vara klar för de nya hyresgästerna att flytta in i. Om den dagen infaller på en lördag, söndag eller annan helgdag (röd dag) gäller klockan 12.00 första vardagen efter helgen.

Min personliga sida

Från onsdag 25 mars och cirka två veckor framåt, kommer du som bostadssökande eller hyresgäst inte att kunna logga in på den personliga sidan. Läs mer

Kontakt

Kundcenter

Mejla: Kundcenter
Ring: 090-17 77 00

Växel

Ring: 090-17 75 00

Kvartersvärdar

Kontaktlista

Adress

Besök: Östra Kyrkogatan 2,
Moritzska gården
Post: Box 244, 901 06 Umeå

Telefontider:

Måndag–fredag 08.00–12.00

Besökstider:

Måndag–torsdag 9.00–16.30
Fredag 9.00–15.00
Lunchstängt 12–13

Om du tänkt besöka oss

Med anledning av spridningen av Corona-viruset ber vi dig som har luftvägsbesvär, feber eller hosta att inte besöka vårt Kundcenter eller våra andra kontor.

Journummer:

Vid allvarliga fel som inträffar efter kontorstid eller under helger ring 090-14 26 10.
Vid brand, olyckor eller inbrott ring 112.

För att få eller lämna information om olyckor eller kriser, ring 113 13.

Personuppgiftsansvarig

Mejla: gdpr@bostaden.umea.se