Anpassa textstorlek
A A A

Laddning av el- och hybridbil


På den här sidan kan du läsa mer om laddning av el- och hybridbilar och hur du som bor i våra områden ska gå tillväga om du vill kunna göra det.

 

Behöver du som hyresgäst möjlighet att ladda din el- eller hybridbil?

I vårt befintliga bestånd möjliggör vi laddning av el- och hybridbilar via befintliga motorvärmarstolpar, allt eftersom det efterfrågas.

 

Du som redan hyr en parkeringsplats med motorvärmarstolpe

Ta kontakt med din kvartersvärd och berätta att du vill kunna ladda din el- eller hybridbil via motorvärmarstolpen.

Kvartersvärden kommer då att ta reda på om en sådan förändring är möjlig då det beror på hur mycket el som går att få till parkeringsplatsen. Om nog mycket el finns tillgänglig till platsen uppgraderas motorvärmarstolpen med ett nytt eluttag och kontinuerlig elmatning.

Laddningsstyrkan som stolpen kommer att ge klassas som normalladdning. Det är den laddström som Energimyndigheten rekommenderar.

 

Kostnad

Att uppgradera en befintlig motorvärmarstolpe till en för laddning av el- eller hybridbil innebär en engångskostnad för själva installationen samt en hyreshöjning med en schablonsumma per månad. Aktuella prisuppgifter kan du få av din kvartersvärd.

 

Du som inte hyr en parkeringsplats med motorvärmarstolpe

Då behöver du först ställa dig i kö till en sådan. Observera att du först bör fråga kvartersvärden om det är möjligt att uppgradera motorvärmarplatsen till laddning för el- eller hybridbil.

 

I våra nyproducerade områden

I all nyproduktion förbereder vi ett antal färdiga laddstolpar, beroende på storlek på projektet. I övrigt gäller samma som ovan om du hyr en parkeringsplats med motorvärmarstolpe eller inte.

Min personliga sida

Från onsdag 25 mars och cirka två veckor framåt, kommer du som bostadssökande eller hyresgäst inte att kunna logga in på den personliga sidan. Läs mer