Anpassa textstorlek
A A A

Grillning


Grillning 

Under våren och sommaren är grillen en självklar samlingsplats för många. Vi ger dig tipsen på hur du kan grilla smartare.

Grilla inte på balkongen

Eftersom grillning kan vara brandfarligt är det inte tillåtet att grilla på balkongen. Dessutom kan matoset vara väldigt störande för grannarna som bor i närheten.

 

Grilla på gården

Många av våra gårdar har särskilda grill- och uteplatser där du kan ställa din grill. Om det inte finns någon på din gård, tänk på att placera grillen så långt ifrån huset som möjligt så att rök och matos inte stör andra.

 

Speciella tunnor för engångsgrillar

Vi har ställt ut specialtunnor i våra studentområden där du kan slänga din engångsgrill. På så sätt kan vi tillsammans undvika att det börjar brinna i soprummen.

Tunna för engångsgrillar

Om du inte har någon tunna i ditt område, tänk då på att släcka engånggrillen ordentligt med vatten innan du kastar den. Låt den stå tills du är helt säker på att den har slocknat.

När grillen är kall kan du sortera den som metall och lägga i återvinningen. Kolet kan du lägga i en påse och slänga i hushållssoporna.

 

Frågor eller funderingar om grillning?

Hör av dig till din kvartersvärd så hjälper hen dig.

Min personliga sida

Från onsdag 25 mars och cirka två veckor framåt, kommer du som bostadssökande eller hyresgäst inte att kunna logga in på den personliga sidan. Läs mer