Anpassa textstorlek
A A A

Försäljning


Bostaden beslutade under 2017 att sälja nio fastigheter med totalt 1 601 lägenheter på Mariehem och Carlshem för totalt 1,1 miljarder kronor till fastighetsbolaget Heimstaden.

Adresser som berördes av försäljningen

Carlshem

Flintvägen 2–6, 3–15, 10–72

Gnejsvägen 1–47, 2–14

Kvartsvägen 5–13 och Kvartsvägen 3 (tomtmark)

Mariehem

Mariehemsvägen 15–19, 21–25

Morkullevägen 11

 

Det innebär försäljningen för dig som hyresgäst

Vår förhoppning är att försäljningen inte ska innebära några större förändringar för dig som bor i de berörda husen.

  • När det gäller hyran förhandlar Heimstaden Bostads AB precis som Bostaden med Hyresgästföreningen och hyran sätts av poängsystemet – som Bostaden också använder.
  • Heimstaden Bostads AB övertar vår överenskommelse om underhållsintervaller i lägenheterna, HLU – Hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll.
  • Du kommer inte att behöva skriva något nytt kontrakt med Heimstaden Bostads AB utan det överförs utan att du som hyresgäst behöver göra något.
  • Du får stå kvar i Bostadens kö och samtidigt ta med dig din kötid från Bostaden till Heimstadens kösystem som gäller för hela Sverige. Du som berörs av försäljningen får alltså kötid både hos Bostaden och Heimstaden Bostads AB.
  • Du som har aktiverat bevakningstjänsten trogen kund hos oss innan ägarbytet kommer att behålla tjänsten även efter ägarbytet. Men vi kommer inte längre att kunna erbjuda bevakning på Mariehem och Carlshem.
  • Du som har bott i våra lägenheter i 5 år och därmed inte kunnat aktivera tjänsten trogen kund, kommer att få möjlighet att nyttja tjänsten när du har bott i din nuvarande lägenhet i 5 år – även efter ägarbytet. För att få tillgång till tjänsten trogen kund måste du, efter att ha bott i lägenheten i 5 år, kontakta vårt kundcenter för att aktivera tjänsten. Det kan du göra till och med 2022-12-31. Därefter är tjänsten aktiv till dess att du fått en ny lägenhet eller fått maximalt antal trogen kund-erbjudanden.
  • Heimstaden tar ett stort socialt ansvar och övertar även de så kallade sociala kontrakt som Bostaden har med Umeå kommun. De kommer även att fortsätta arbeta med kommunen på liknande sätt.

 

Frågor och svar om försäljningen

 

Läs mer

Bostaden säljer på Mariehem och Carlshem

Välbesökt hyresgästmöte med Heimstaden 

Beslut om försäljning fattat

Bostadens tillvägagångssätt

Framflyttat datum för övertagande

 


 


 

Min personliga sida

Från onsdag 25 mars och cirka två veckor framåt, kommer du som bostadssökande eller hyresgäst inte att kunna logga in på den personliga sidan. Läs mer