Fram till slutet av 2015 kommer det att hända en hel del hållbara saker på Ålidhem. Bostaden, i samarbete med Umeå Energi och Umeå kommun, kommer att utveckla Ålidhem till en mer hållbar stadsdel med tryggare och trivsammare miljöer och minskad energiförbrukning.
Skip Navigation Links
22 april 2016

Hållbara Ålidhem tilldelades pris som föredömligt projekt

Nätverket för hållbart byggande och förvaltande delade den 21 april ut två priser i samband med sitt storforum på Sliperiet. Priset för föredömligt projekt gick glädjande nog till Hållbara Ålidhem.
16 november 2015

Nu släpps boken om Hållbara Ålidhem

En stor brand julen 2008 blev det dramatiska startskottet för förvandlingen av miljonprogramsområdet Ålidhem. Efter att ha byggt 137 nya och renoverat 405 gamla lägenheter, har Bostaden i samarbete med Lumen Behavior samlat lärdomar och insikter från projektet i boken Framtidens allmännytta – hållbar som Ålidhem.
13 oktober 2015

Celebert besök på Hållbara Ålidhem

Den 12 oktober besöktes Bostaden av energiminister Ibrahim Baylan. Under besöket i Vinterträdgården på Ålidhem, berättade vår vd, Ann-Sofi Tapani om hur vi arbetat med energieffektiv renovering i projektet Hållbara Ålidhem. Representanter från Umeå Energi, Umeå universitet, kommun- och landstingsledning fanns också på plats.
26 mars 2015

Hållbara Ålidhem vann Energidépriset 2015

I konkurrens med 24 andra bidrag står det nu klart att Hållbara Ålidhem vinner Energidépriset 2015. Priset uppmuntrar och belyser innovativa lösningar och överlämnades av energiminister Ibrahim Baylan under Hållbarhetsdagarna 26–27 mars.
19 mars 2015

Hållbara Ålidhem har nominerats till Energidépriset 2015

Projektet Hållbara Ålidhem är ett samarbete mellan Bostaden, Umeå universitet, Umeå kommun och Umeå Energi och har gjort Ålidhem till en mer hållbar stadsdel. Förutom en omfattande renovering av drygt 400 lägenheter där energianvändningen har minskat med cirka 35 procent, har dessutom en av norra Sveriges största solcellsanläggningar byggts i området. Nu har projektet nominerats till Energidépriset 2015 som uppmuntrar och belyser innovativa lösningar.
11 februari 2015

Svensk Byggtjänst visar upp Hållbara Ålidhem som gott exempel

Svensk Byggtjänsts webb-tv Aktuellt om Förvaltning tar upp aktuella frågeställningar som rör branschen och visar exempel på goda lösningar. Nu visas Hållbara Ålidhem upp som ett gott exempel.