Anpassa textstorlek
A A A

Seniorboende


Seniorboenden är helt vanliga lägenheter med rymligare badrum och tillgång till gemensamhetsutrymmen. Du kan anmäla intresse på dessa från och med det år du fyller 60.  

Seniorboende hos Bostaden

Längre ned på sidan kan du läsa mer om var vi har seniorbostäder och hur du gör om du är intresserad av en seniorbostad.

   

Seniorboende och äldreboende – inte samma sak

Det är viktigt att inte blanda ihop seniorboende med äldreboende. Seniorboenden är helt vanliga lägenheter med rymligare badrum och med tillgång till gemensamhetsutrymmen.

Om du inte längre kan bo kvar i ditt hem på grund av dina vårdbehov, kan du hos Umeå kommun ansöka om att flytta till ett äldreboende.

 

Här ser du var vi har lägenheter för seniorer

Klicka på bilden för att se en större version

Seniorboendekarta 

 

Fler seniorlägenheter finns att hyra via Trappan i Obbola.

 

Så gör du om du är intresserad av en seniorbostad


1. Registrera en personlig sida längst uppe till höger

Om du inte har tillgång till dator är du välkommen att ringa eller besöka vårt kundcenter för personlig service. Hos oss finns också kunddatorer där du själv kan söka bland våra lediga bostäder. Vi visar dig gärna hur vår webbuthyrning fungerar

2. Bli bevakningskund

Från och med det år du fyller 60 kan du få tillgång till tjänsten bevakningsservice för seniorboende när du skapar en personlig sida. För att få det måste du gå in under Bevakning seniorboende på din personliga sida och registrera dina önskemål. Vi letar då lediga lägenheter åt dig och meddelar när det finns en passande lägenhet för dig att titta på. Bevakningserbjudandet skickas ut till åtta personer. Om du har längst registreringstid innebär det att du hamnar på plats nummer ett.

3. Tacka ja eller nej inom tre dagar

När du får ett erbjudande har du tre dagar på dig att tacka ja eller nej. Det gör du på din personliga sida eller via vårt kundcenter. På din personliga sida finns också namn och telefonnummer till den som visar bostaden. Här kan du också se vilken plats du har och om du avancerar i turordningen.

Tackar du ja och får lägenheten är svaret bindande och du är skyldig att betala hyra från inflyttningsdagen. När du fått en bostad nollställs ditt registreringsdatum, men du börjar genast samla ny tid. Ditt registreringsdatum nollställs även om du ingår i ett avtal som medhyresgäst, eller om du har fått ditt avtal genom direktbyte med en annan hyresgäst

Observera att tjänsten bevakningsservice för seniorboende kommer att upphöra om du tackar nej till tre förstaplats-erbjudanden. Därför är det viktigt att du specificerar dina önskemål så långt det är möjligt.

4. Signera ett miljövänligt e-avtal istället för ett pappersavtal

Om det är du som får bostaden gör vi en kreditförfrågan som måste vara godkänd. Sedan läggs ett elektroniskt avtal (e-avtal) ut på din personliga sida. Istället för att skriva under ett papper signerar du enkelt och smidigt e-avtalet med ditt användarnamn och lösenord. Med e-avtal hjälper du oss att minska pappersförbrukningen vilket är en viktig del i vårt miljöprogram. 

Läs gärna mer under Vanliga frågor och svar

Välkommen att kontakta vårt kundcenter om du vill ha personlig service!

 

Min personliga sida

Från onsdag 25 mars och cirka två veckor framåt, kommer du som bostadssökande eller hyresgäst inte att kunna logga in på den personliga sidan. Läs mer

Kontakt

Kundcenter

Mejla: Kundcenter
Ring: 090-17 77 00

Växel

Ring: 090-17 75 00

Kvartersvärdar

Kontaktlista

Adress

Besök: Östra Kyrkogatan 2,
Moritzska gården
Post: Box 244, 901 06 Umeå

Telefontider:

Måndag–fredag 08.00–12.00

Besökstider:

Måndag–torsdag 9.00–16.30
Fredag 9.00–15.00
Lunchstängt 12–13

Om du tänkt besöka oss

Med anledning av spridningen av Corona-viruset ber vi dig som har luftvägsbesvär, feber eller hosta att inte besöka vårt Kundcenter eller våra andra kontor.

Journummer:

Vid allvarliga fel som inträffar efter kontorstid eller under helger ring 090-14 26 10.
Vid brand, olyckor eller inbrott ring 112.

För att få eller lämna information om olyckor eller kriser, ring 113 13.

Personuppgiftsansvarig

Mejla: gdpr@bostaden.umea.se