Berghem


Där du känner dig hemma – Berghem

På Berghem hittar du våra fastigheter med studentboende på Axtorpsvägen. Många av bostäderna byggdes i mitten av 1950-talet men har kontinuerligt genomgått renoveringar. På Berghem hyr vi ut ett hundratal studentlägenheter och ungefär lika många enkelrum för studenter.

Nära universitetet och omtyckt grönområde

Berghem ligger nordost om Umeås innerstad och är ett fridfullt och vackert område med ett brett utbud av kulturrika miljöer och friluftsområden. På Berghem hittar du det omtyckta grönområdet Stadsliden som erbjuder fina löpspår på sommaren och skidspår på vintern.

Om du föredrar kultur framför motion kan du besöka Gammliaområdet och njuta av den kulturhistoriska bebyggelsen eller bara ta en fika i skuggan. På Berghems centrum hittar du bland annat en kvällsöppen matbutik, pizzeria, kinarestaurang, kiosk, kvarterspub, second handbutik och en cykelbutik. Universitetet ligger bara ett stenkast bort och det tar bara några minuter att cykla ner till centrala Umeå som ligger cirka 2 km bort.

På området finns dessutom den ståtliga herrgården Sävargården som byggdes 1806 och har sen dess använts till allt från sågverksherrgård, beredskapssjukhus för evakuerade från Finland under Finska kriget till en av Umeås första pizzerior som drevs i källaren under 1960- och 70-talet. 

För att se vilken service som finns i området, klicka på Stor karta nedan. Kartan öppnas då upp i ett nytt fönster och du kan se var i området det finns matbutiker, skolor med mera.
 
Snabbfakta
  • Enkelrum: 105
  • 1:or: 261
  • 2:or: 167
  • 3:or: 115
  • 4:or: 45
  • Avstånd till city, cirka 2 km
Direktlänkar
Ledigt just nu
Berghem0
Hyreslägenheter0
Studentlägenheter0
Seniorlägenheter0
Bilplatser0
Förråd0
Kötidsstatistik Pil