Haga

 

Där du känner dig hemma – Haga

På Haga hittar du våra fastigheter med seniorboende på Östra Kyrkogatan 22. I en närliggande fastighet finns tillgång till matsal.

Gammal stadsdel med lummiga parker

Haga ligger bara ett stenkast från centrala Umeå och är en av Umeås äldsta stadsdelar. Genom hela Haga går Östra Kyrkogatan som kantas av två lummiga parker, Sanda- och Hagaparken. För den som är motionssugen finns en inomhushall för innebandy och basket, gym, simhall och ett elljusspår.

Om du hellre tittar på sport än att sporta själv, finns Gammliavallen som är Umeås största fotbollsarena. Haga erbjuder dock så mycket mer än möjligheten att motionera, här hittar du bland mycket annat restaurang, mataffärer, frisörer, konstgallerior och skolor.

Fredsmärke i sten på fasaden

På en av områdets skolor, Hagaskolan, kan man beskåda ett peace-märke på fasaden. Fredsbudskapet sprayades på husfasaden gång på gång så till slut bestämde kommunen att föreviga symbolen i sten.

För att se vilken service som finns i området, klicka på Stor karta nedan. Kartan öppnas då upp i ett nytt fönster och du kan se var i området det finns matbutiker, skolor med mera.

Snabbfakta
  • 1:or: 5
  • 2:or: 72
  • 3:or: 41
  • 4:or: 17
  • Avstånd till city, cirka 1 km
Direktlänkar
Ledigt just nu
Haga3
Hyreslägenheter0
Studentlägenheter0
Seniorlägenheter0
Bilplatser3
Förråd0
Kötidsstatistik Pil