Centrala stan


Där du känner dig hemma – Centrala stan

I centrala stan hittar du våra fastigheter med seniorboende på Parkgatan 6. Där finns tillgång till matsal. Mat beställs via hemtjänst. Matsalen används även som samlingslokal.

Umeås hjärta - nära shopping och nöjen

Området utgörs av tät stadsbebyggelse i mestadels 3-7 våningar och hyser framförallt butiker och kontor, men också en hel del bostäder där Bostaden har ungefär 370 lägenheter.

Rådhuset räknas traditionellt som stadens mitt och därifrån löper den björkkantade paradgatan Rådhusesplanaden upp till järnvägsstationen. I centrala stan finns i stort sett allt du kan önska dig. Här i Umeås hjärta hittar du kultur, nöje, shopping, parker, strandpromenad, skola och dagis.

Björkar som brandskydd

Den 25 juni 1888 började rådhusklockorna ringa i Umeå då en häftig brand utbröt i bryggeriets huvudbyggnad. Branden härjade våldsamt och ödelade näst intill den lilla trästaden. Den hejdades först av björkarna på Östra Esplanaden. Efter detta beslutades det att gatorna i Umeå skulle breddas och kantas med brandskyddande björkar, något som med tiden gav Umeå smeknamnet Björkarnas stad.

Se visning av de senast byggda lägenheterna på Hedlunda i korsningen Hedlundavägen-Skolgatan


För att se vilken service som finns i området, klicka på Stor karta nedan. Kartan öppnas då upp i ett nytt fönster och du kan se var i området det finns matbutiker, skolor med mera.

Snabbfakta
Direktlänkar
Ledigt just nu
Centrala stan0
Hyreslägenheter0
Studentlägenheter0
Seniorlägenheter0
Bilplatser0
Förråd0
Kötidsstatistik Pil