Mariehem

 

Där du känner dig hemma – Mariehem

Med grönområdet Mariehemsängarna i söder och Nydalasjön i norr ligger Mariehem perfekt till för friluftsälskaren som vill ha närhet till city. Dessutom är det promenadavstånd till universitet och sjukhus, vilket har gjort området populärt bland såväl studenter som barnfamiljer.

Mariehem kallas ”den vita staden” då Mariehemsvägen i första hand består av flerfamiljshus i miljonprogramsstil med vitkalkade fasader. I området finns även radhus och villakvarter.

Mariehemsvägen och Morkullevägen

Våra fastigheter på Mariehem hittar du på Mariehemsvägen och Morkullevägen. Här hittar du lägenhetsstorlekar från ettor till femmor. På Mariehem hyr Bostaden totalt ut kring 900 lägenheter, varav många är studentlägenheter och enkelrum koncentrerade kring Mariehems centrum som ligger cirka 5 km från Umeå centrum.

Nära såväl äventyrsbad och bastuflottar som härlig slalombacke

Husen på Mariehem byggdes på 1960-talet men de flesta av lägenheterna genomgick en renovering i slutet av 1980-talet. Hyresrätterna ligger nära natursköna Nydalasjön där det erbjuds äventyrsbad, strövområden, fiskebryggor, bastuflottar, grillplatser och belysta motionsspår sommar som vinter.

I närheten ligger Bräntberget där du på vintern kan roa dig med att åka slalom och pulka vintertid eller spela brännboll sommartid.

Bowlinghall och restaurang

På Mariehem finns fina cykelbanor och bra bussförbindelser till universitetsområdet och centrala stan. Området har en välsorterad och kvällsöppen livsmedelbutik, pizzerior, frisör, ungdomsgård, hälsocentral, skolor och daghem.

Från Mariehem har du nära till Mariedals handelsområde där du kan handla bland annat sportartiklar och second hand-kläder. Här ligger dessutom Umeås bowlinghall med anslutande restaurang.

Tips på nöje och fritid


Bowlingcentrum:
23 banor, biljardbord, restaurang och möjlighet att boka festavdelning.

Nydala: Äventyrsbad, beachvolley, bastuflotte, tennisbanor och minigolf.

Bräntberget: Skidbacke med lift.

 

Läs mer om studentboende i området.

Här hittar du en karta över Mariehem

Snabbfakta
  • Enkelrum: 433
  • 1:or: 71
  • 2:or: 165
  • 3:or: 174
  • 4:or: 59
  • 5:or: 5
  • Avstånd till city, cirka 5 km
Direktlänkar
Ledigt just nu
Mariehem35
Hyreslägenheter0
Studentlägenheter0
Seniorlägenheter0
Bilplatser35
Förråd0
Kötidsstatistik Pil