Berghem


Där du känner dig hemma – Berghem

På Berghem hittar du både studentbostäder och hyreslägenheter. Vi har lägenheterna på Axtorpsvägen 3 (servicehus), Nydalavägen, Orienterinsstigen, Skidspåret, Terrängvägen och Rågången. Bostäderna byggdes i mitten av 50-talet men har kontinuerligt genomgått renoveringar. Fastigheterna på Rågången byggdes 2005. Bostaden hyr ut cirka 700 lägenheter på Berghem, storlekarna rör sig mellan ettor till fyror.

Kultur och motion i skön harmoni

Berghem ligger nordost om Umeås innerstad och är ett fridfullt och vackert område med ett brett utbud av kulturrika miljöer och friluftsområden. På Berghem hittar du det omtyckta grönområdet Stadsliden som erbjuder fina löpspår på sommaren och skidspår på vintern. Om du föredrar kultur framför motion kan du besöka Gammliaområdet och njuta av den kulturhistoriska bebyggelsen eller bara ta en fika i skuggan.

Nära universitetet

På Berghems centrum hittar du bland annat en kvällsöppen matbutik, pizzeria, kinarestaurang, kiosk, kvarterspub, second handbutik och en cykelbutik. Universitetet ligger bara ett stenkast bort och det tar bara några minuter att cykla ner till centrala Umeå som ligger cirka 2 km bort.

På området finns dessutom den ståtliga herrgården Sävargården som byggdes 1806 och har sen dess använts till allt från sågverksherrgård, beredskapssjukhus för evakuerade från Finland under Finska kriget till en av Umeås första pizzerior som drevs i källaren under 1960- och 70 talet.

Färgglada tvättstugor på Axtorpsvägen

Läs mer om studentboende i området.

Här hittar du en karta över Berghem

Snabbfakta
  • Enkelrum: 105
  • 1:or: 261
  • 2:or: 167
  • 3:or: 115
  • 4:or: 45
  • Avstånd till city, cirka 2 km
Direktlänkar
Ledigt just nu
Berghem0
Hyreslägenheter0
Studentlägenheter0
Seniorlägenheter0
Bilplatser0
Förråd0
Kötidsstatistik Pil