Renovering av badrum på SpråkgrändBeroende på hur ditt badrum ser ut i dag innebär renoveringen

  • att du får ny golvmatta och ny plastmatta vid duschen/badkaret samt målad väv på övriga väggar
  • att du får ny toalettstol
  • att du får ny golvbrunn
  • att vi tar bort torkskåpen, dessa ersätts inte.

Tillfällig dusch och toalett vid tvättstugan

Under tiden renoveringen pågår kommer du inte att kunna använda din toalett och dusch i upp till cirka 3 veckor. Det kommer då att finnas dusch- och toalett vid tvättstugorna. Vi sätter upp en bokningslista för duschrummen. Vi kommer att renovera upp till 12 badrum samtidigt.

Informationsmöte innan ditt badrum renoveras

PEAB är entreprenör och de har inlett arbetet på Språkgränd 26-31. Hela projektet beräknas pågå till och med december 2013. Innan det är dags för renovering av just ditt badrum kommer du att få en inbjudan till ett informationsmöte där du får träffa projektledare och entreprenör och får möjlighet att ställa frågor.

Störningar under projektet

Under tiden projektet pågår, kan du uppleva störningar i form av buller och damm när vi renoverar i ditt hus, vattenavstängning och transporter av material.

Förtydligande om hyran

Hyresreduktionen för badrumsrenoveringen blir 20 procent av en månadshyra och det är förhandlat med Hyresgästföreningen. Om vi vid renoveringen påträffar något som leder till längre renoveringstid till exempel en vattenskada kommer du att få en extra sänkning av hyran för antal dagar samt avdrag för eventuell merkostnad på elen. Alla våra torkar och fläktar har mätare.

Under april månad har vissa av våra hyresgäster fått en rabatt på hyran och detta är inte reduktion på grund av renoveringarna utan är den så kallade underhållsrabatten som betalas ut för att du har valt att inte renovera någon del av din lägenhet som ligger i tiden. Läs mer om underhållsrabatten

Det kommer inte att bli någon hyreshöjning på grund av renoveringen. Däremot får alla Bostadens hyresgäster en allmän hyreshöjning på grund av höjda kostnader för el, vatten osv.

Frågor och svar

Varför monteras det väggplastmatta endast i duschutrymmet?

Det är svårare att laga hål i väggplastmattor och genom att endast ha plastmattor i duschutrymmet minskar vi risken för vattenskador i framtiden.

Varför flyttas badrumsskåpet?

Därför att det med jämna mellanrum uppstår skador på tvättställen när man tappar till exempel parfymflaskor ur skåpen rakt ner i tvättställen. För att minimera riskerna och kostnaderna för dig som hyresgäst flyttar vi därför skåpen.

Fler frågor och svar om projektet

Har du frågor eller funderingar?

Välkommen att kontakta Kaj Mörsare, kvartersvärd på 070-324 27 32 eller Inger Tunell, projektledare på Bostaden på 070-344 37 03.

Bilder av hur de renoverade badrummen kommer att se ut

Min personliga sida

Registrering möjlig från året du fyller 16 år