Berghem

Tryggt boende för äldre på Berghem

På Axtorpsvägen 3 på Berghem hittar du vår boendeform Seniorboende plus. Där bor du i ett bra läge med fin utsikt samtidigt som det finns möjlighet till social samvaro. Att bo i samma fastighet som andra i en liknande fas i livet tror vi kan skapa förutsättningar för ett socialt engagemang mellan hyresgäster. 

Seniorboende plus – gemenskap och trygghet för dig som 60-plussare

Axtorpsvägen 3 är ett Seniorboende plus och grundtanken med denna boendeform är bostäder som erbjuder möjlighet till social samvaro för äldre. Tanken är att det vid behov och efter önskemål ska finnas någon att exempelvis promenera med, aktivera sig med eller äta en bit mat tillsammans med. I huset skapar vi därför också samvaroytor med gemensamhetskök och aktivitetsrum.

Seniorvärd

På Axtorpsvägen finns en seniorvärd på plats några dagar i veckan. Ambitionen är att värden tillsammans med er boende, ska skapa förutsättningar för meningsfulla, gemensamma aktiviteter med målet att bland annat motverka olika former av åldersrelaterad ohälsa. Oavsett typ av aktivitet är deltagandet alltid helt frivilligt. Värdens roll är att underlätta och hjälpa till med aktiviteter och den sociala samvaron.

Gemensamhetslokal 

I huset finns en fint möblerad gemensamhetslokal med ett stort kök där du och dina grannar kan umgås och kanske laga middag tillsammans. Här finns olika möjligheter – det är du och dina grannar som väljer! Lokalen kan användas för olika ändamål – för matlagningskurser, middagar, föreläsningar, som ateljé eller kanske yogakurs? Du och dina grannar väljer själva vilka aktiviteter ni vill anordna i er gemensamhetslokal.

Attraktiva lägenheter

Alla lägenheter har diskmaskin och vi har förberett så att du kan installera en egen tvättmaskin om du vill. 

Här bor du i ljusa, välkomnande och tillgängliga lägenheter i bra läge, cirka två km från centrum.

Alla lägenheter har inglasade balkonger och du kan njuta av en fin, högkvalitativ utemiljö med såväl gemensamhetsytor i form av uteplats och gröna rum med planteringar.

Badrummen är rymliga och i huset finns även hiss. I källaren finns såväl tvättstugor som grovtvättstuga om du exempelvis behöver tvätta dina mattor. Och om du får gäster finns en övernattningslägenhet att tillgå.

Kultur och natur i skön harmoni

Berghem ligger nordost om Umeås innerstad och är ett fridfullt och vackert område med ett brett utbud av kulturrika miljöer och naturområden. På Berghem hittar du det omtyckta grönområdet Stadsliden som erbjuder fina motionsspår. Om du föredrar kultur kan du besöka Gammliaområdet och njuta av den kulturhistoriska bebyggelsen eller bara ta en fika i skuggan.

Karta över Berghem

Se film över området