Ålidhem

Där du känner dig hemma – Ålidhem

På Ålidhem finns våra fastigheter på Matematikgränd, Geografigränd, Kandidatvägen, Språkgränd, Magistervägen, Fysikgränd, Pedagoggränd, Historiegränd, Stipendiegränd och Laboratorvägen. Du hittar ettor till femmor på Ålidhem.

Vi hyr ut drygt 3 900 hyreslägenheter och studentbostäder på Ålidhem. Området började byggas i mitten på 1960-talet men har kontinuerligt renoverats och byggts ut.

Gångavstånd till universitet

Stadsdelen ligger cirka 4 km från centrala Umeå och med gångavstånd till universitetet och Norrlands universitetssjukhus. Det välbesökta Ålidhem centrum erbjuder bland annat livsmedelsaffärer, pizzeria, kiosk, apotek och post. I källaren finner du dessutom den mysiga krogen, Krogen.

I närheten ligger ett stort köpcentrum med bland annat Umeås störts livsmedelsbutik och där intill ligger Kolbäcksbron som har gjort att närheten till flygplatsen ökat avsevärt.

På Ålidhem har du tillgång till elbelysta motionsslingor, nylagd konstgräsplan, beachvolleyplaner, grillplatser, lekparker, grönområden, kyrka, fritidsgård, bibliotek, kulturcenter och skolor.

Stor hållbarhetssatsning

På julafton 2008 skadades totalt 71 lägenheter i en stor brand och över 200 hyresgäster drabbades. Branden betecknas som den mest omfattande i Umeå sedan Stadsbranden 1888. Husen revs och på platsen har Bostaden byggt fyra nya fastigheter och en vinterträdgård.

De nya husen är inte enda satsningarna i området. I samband med att Umeå utsågs till Kulturhuvudstad 2014, beslutades att Ålidhem skulle få en rejäl upprustning i och med projektet ”Hållbara Ålidhem”. Målsättningarna med projektet är att skapa en trivsammare och tryggare miljö och hitta hållbara lösningar som skonar miljön på sikt. Läs mer om projektet

Läs mer om studentboende i området.

Här hittar du en karta över Ålidhem