Obbola

Där du känner dig hemma – Obbola

Obbola är ett äkta skärgårdssamhälle i Umeåälvens delta och hela samhället ligger på en ö omringat av hav och natur. Bostaden har kring 300 lägenheter i Obbola som ligger cirka 14 km från Umeå. Dessa lägenheter ligger på Uppförsbacken, Aronsvägen, Nils Jansvägen, Kyrkvägen, Terrassgränd och Hyggesvägen. Här finns ettor till fyror.

Våra lägenheter i Obbola är byggda 1960–1990. Det finns goda bussförbindelser att ta sig till och från centrala stan och bussen passerar även universitetet och universitetssjukhuset på vägen.

Obbola marknad - höjdpunkt under året

På ön finns massor med möjligheter till bad, motion, segling, fiske och naturupplevelser. I gästhamnen i Bredvik kan du köpa färsk fisk i fiskboden och varje år kan du hitta lokala varor på Obbola marknad, en av årets höjdpunkter tillsammans med Giro de Obbola, den årliga Cykelfesten. I Obbola centrum ligger affär (post och utlämningsställe för systembolaget), pizzeria och Folkets hus.

I Obbola finns dessutom ett bibliotek, hembygdsförening, ungdomsgård, skola och ett tempererat utomhusbad. Under 2015 invigdes även multiarenan som har aktiviteter för alla åldrar.

Nära till Holmsund med affärer och golfbana

Om du åker över Obbolabron kommer du till grannsamhället Holmsund där du hittar vårdcentral, tandvård, apotek, bank, affärer och där ligger dessutom Umeå Golfklubbs 27-håliga golfbana.

Här hittar du en karta över Obbola