Holmsund

Där du känner dig hemma Holmsund

Holmsund är ett område som tack vare närheten till hav och natur, blomstrande industrier och enkel pendling till Umeå gjort platsen till en riktig favorit bland barnfamiljer. Men förutom mysig villaidyll och vacker natur finns många andra anledningar att trivas i Holmsund.

I Holmsund finns våra 480 lägenheter på Solskenet, Svedbergsgatan, Nygatan, Djupviksgatan, Styrmansgränd, Sandviksvägen, Svarvargatan och Kyrkogatan. Här finns ettor till femmor. Vi hyr även ut seniorlägenheter.

Havsnära tätort

Holmsund är en tätort som ligger vid havet vid Umeälvens mynning, cirka 17 km från Umeå. Från Holmsund tar det cirka 15 minuter med bil till Umeå universitet och Umeå universitetssjukhus.

Om du föredrar kollektivtrafik är det bra bussförbindelser till och från centrala Umeå och bussen passerar universitetsområdet. Vill du resa längre bort finns Norrlands största hamn i Holmsund som tar dig till Vasa i Finland.

Byggnadsminnen

I området Västerbacken – ursprunget till det som sedan blev Holmsund – finns fortfarande åtta huslängor kvar som är bevarade till det yttre sedan 1850-talet. Bostaden har ett antal lägenheter i det pittoreska området.

God offentlig och kommersiell service

I Holmsund är den offentliga och kommersiella servicen väl utbyggd med tandvård, hälsocentral, familjecentral, apotek, bank, affärer och stora möjligheter till motion. Allt i nära anknytning till Bostadens fastigheter.

I Holmsund hittar du en låg- och mellanstadieskola och en skola som är från 6-års till årskurs 9 samt en högstadieskola. Dessutom är Umeå Golfklubbs 27-håls golfbana vackert belägen i Holmsund.

Tips på nöje & fritid

Storsjöhallen: Upplevelsebadet Aquarena, restaurang och ungdomsgård.

Umeå Golfklubb: 27-hålsbana som 2001 rankades fjärde bästa i Sverige.

Friluftsliv: Här finns mängder av cykel-, kanot- och vandringsleder ett stenkast från centrum.

Här hittar du en karta över Holmsund