Östra Ersboda

Där du känner dig hemma – Östra Ersboda

Bostadsområdet Östra Ersboda växte fram under 80- och 90-talet. Kvarteren består i första hand av två- till femvåningshus i tegel, men just nu pågår också försäljning av mark för bygge av ett nytt villaområde. Här finns gott om barnfamiljer, möjlighet till aktiviteter inom idrott och kultur och närhet till friluftsliv.

Våra fastigheter på Östra Ersboda hittar du på Byttgränd, Hinkgränd, Krukgränd, Mjölkvägen, Spanngränd, Stävgränd, Norra och Södra Slevgränd.

Lägenheter i varierande storlek

De flesta av Bostadens 700 hyreslägenheter i området byggdes under 1990-talet. Här finns allt från ettor till femmor samt en sexa. Stor hänsyn har tagits till att spara naturmark inom och omkring området.

Motionsslingor och goda bussförbindelser

Stadsdelen ligger ungefär 6 km norr om centrala Umeå och goda bussförbindelser finns. På Östra Ersboda hittar du bland annat motionsslingor, fotbollsplaner, skolor, daghem, bibliotek, tandvård, frisörer, Folkets hus, närbutik, gatukök och äldrevård på flera olika språk.

Tips på nöje och fritid

Äventyrslekpark: Klättring, trädkojor, rutschkanor och broar – i Östra Ersbodas äventyrslekpark finns massor av skoj för små och stora barn. Dessutom är parken utrustad med utegym.

Träning: Fotbollsplaner, motionsspår och utegym ger goda möjligheter att hålla igång året runt på Östra Ersboda.

Folkets hus: Dans, bio, bibliotek och föreläsningar samlas under ett tak på Ersboda Folkets hus.

Ungdom: Athena fritidsgård i Ersängsskolan är till för dig som är 13–17 år och har bland annat replokal, tillgång till idrottshall och dans.

Mat och dryck: Förutom restaurang och kafé i Folkets hus, finns även pizzeria.

Här hittar du en karta över Östra Ersboda