Mariehem

Där du känner dig hemma – Mariehem

Med grönområdet Mariehemsängarna i söder och Nydalasjön i norr ligger Mariehem perfekt till för friluftsälskaren som vill ha närhet till city. Dessutom är det promenadavstånd till universitet och sjukhus, vilket har gjort området populärt bland såväl studenter som barnfamiljer.

Mariehem kallas ”den vita staden” då Mariehemsvägen i första hand består av flerfamiljshus i miljonprogramsstil med vitkalkade fasader. I området finns även radhus och villakvarter.

Mariehemsvägen

Våra fastigheter på Mariehem hittar du på Mariehemsvägen 5 och 7. Här finns lägenheter i storlekarna ettor till femmor. Vi hyr ut cirka 150 lägenheter i området, koncentrerade kring Mariehems centrum som ligger cirka 5 km från Umeå centrum.

Nära såväl äventyrsbad och bastuflottar som härlig slalombacke

I närheten ligger natursköna Nydalasjön där det erbjuds äventyrsbad, strövområden, fiskebryggor, bastuflottar, grillplatser och belysta motionsspår sommar som vinter.

I närheten ligger också Bräntberget där du på vintern kan roa dig med att åka slalom och pulka vintertid eller spela brännboll sommartid.

Bowlinghall och restaurang

På Mariehem finns fina cykelbanor och bra bussförbindelser till universitetsområdet och centrala stan. Området har en välsorterad och kvällsöppen livsmedelbutik, pizzerior, frisör, ungdomsgård, hälsocentral, skolor och daghem.

Från Mariehem har du nära till Mariedals handelsområde där du kan handla bland annat sportartiklar och second hand-kläder. Här ligger dessutom Umeås bowlinghall med anslutande restaurang.

Tips på nöje och fritid

Bowlingcentrum: 23 banor, biljardbord, restaurang och möjlighet att boka festavdelning.

Nydala: Äventyrsbad, beachvolley, bastuflotte, tennisbanor och minigolf.

Bräntberget: Skidbacke med lift.

Här hittar du en karta över Mariehem