Tomtebo

Där du känner dig hemma – Tomtebo

Välkommen till ett av Umeås nyaste och snabbast växande bostadsområden – Tomtebo. Sedan byggstarten 1990 har området ständigt vuxit, och Tomtebo har dessutom fått grannområden som Tavleliden och Nydalaviken. Närheten till Umeå universitet såväl som natur gör Tomtebo till en riktig favorit för studenter och unga barnfamiljer.

En av Umeås nyaste stadsdelar

Tomtebo ligger cirka 5 km från centrala Umeå, med närhet till grönska och vatten. Här hyr Bostaden ut cirka 300 lägenheter och studentlägenheter. Bostäderna är indelade i grupper vilket gör området bilfritt. Här finns dessutom lokaler för bastu, umgänge och ett övernattningsrum att hyra för de som bor på området.

På Tomtebo finns våra lägenheter på Vittervägen och Älvans väg. Bostadens första hus i området byggdes 1992 och sedan dess har nyare bebyggelse tillkommit. Här finns ettor till femmor och studentbostäder.

Nära rekreationsområde

Tomtebo ligger vid Nydalasjön som är ett populärt rekreationsområde med motionsslingor, grillplatser, promenadvägar och en äventyrslekpark. På området finns en pizzeria och en kiosk. Ålidhems centrum ligger på gångavstånd och köpcentrumet Strömpilen ligger några kilometer bort. På området finns dessutom två skolor och flera förskolor.

Tips på nöje och fritid

Skidor: Nydalas konstsnöspår öppnar ofta redan i november

Actionsport: KFUM:s lägergård erbjuder klättring, skateboardramp, bike park, parkour och mycket annat.

Bad: Nydalabadet har förutom badstrand även tempererade bassänger, minigolf och beachvolleyplaner.

Övrig sport: Runt Nydalasjön är det cirka 1 mil och spåret är populärt bland stadens löpare. Dessutom finns flera tennisbanor och padelbanor i anslutning till badplatsen.

Restauranger/nöje: Mitt i bostadsområdet finns en populär pizzeria. På Ålidhem centrum, cirka 1 kilometer från Tomtebo, finns flera olika restauranger och krogar att välja mellan.

Läs mer om studentboende i området.

Här hittar du en karta över Tomtebo