Böleäng

Där du känner dig hemma – Böleäng

Med en mix av villor, radhus och hyreslägenheter, stora grönområden och cykelavstånd till Umeå centrum har Böleäng blivit ett populärt bostadsområde för barnfamiljer. Närheten till Umeälven och mysiga promenadstråk gör Böleäng perfekt för den som vill ha en fot planterad i city och den andra i naturen.

På Böleäng hyr vi ut kring 400 lägenheter på bland annat Tranbärsvägen, Körsbärsvägen, Päronvägen och Äppelvägen. Lägenheterna på Äppel-, Päron-, och Körsbärsvägen har kallhyra. Det finns allt från ettor till femmor.

1960- och 70-talshus blandat med nyproduktion

De första husen på Böleäng byggdes på 1960-talet men har sedan dess kompletterats med nyare bebyggelse under 1970- och 80-talet såväl som på 2010-talet.

Härliga grönområden på älvens södra sida

Böleäng ligger på södra sidan av Umeälven, cirka 3 km från centrala Umeå. Området är bland annat känt för sina grönområden och även för att Volvo har sin stora fabrik där. På området finns även en livsmedelsbutik, daghem, kyrka och skola.

Tips på nöje och fritid

Träning och hälsa: På Böleäng finns stora grönområden. Inom promenad- och cykelavstånd på intilliggande Teg finns dessutom flera fotbollsplaner, ishall och gym.

Friluftsliv och lek: Älvspromenaden erbjuder mysiga promenadstråk och på Bölesholmarna finns bad- och grillplats.

Nya kombohus på Böleäng

Under 2017 börjar inflyttningen i de nio kombohus som Bostaden bygger på Böleäng (Tranbärsvägen 8-12) med sammanlagt cirka 180 lägenheter. Husen byggs i hållbara material med lång livslängd, och är konstruerade för att kunna sättas upp snabbt i och med att de är förtillverkade. Läs mer om de nya husen

Här hittar du en karta över Böleäng