Anpassa textstorlek
A A A

Pressmeddelanden

 

Här hittar du Bostadens nyaste pressmeddelanden och kallelser till presskonferenser. Fler pressmeddelanden hittar du i vårt nyhetsarkiv.

21 november 2016

Bostaden och Hyresgästföreningen tecknar avtal om inflytande

I likhet med många andra bostadsbolag i landet har Bostaden ett stort antal fastigheter som är i behov av renovering och ombyggnation. Då detta kommer att påverka hyresgästerna på olika sätt har Bostaden tillsammans med Hyresgästföreningen nu dragit upp vissa riktlinjer för hur ombyggnadsprocessen ska genomföras i ett ramavtal.
28 oktober 2016

Snart dags för Bostadens Höstljus

I mitten av november sätter Bostaden upp ljusinstallationer för att sprida ljus i mörkret och öka trivseln i sina bostadsområden. Det är tredje året i rad som man genomför sin egen variant av den populära ljusfestivalen Höstljus.
4 oktober 2016

Bostaden och universitetet i nytt samarbete

Nu inleder Bostaden ett nytt samarbete med Företagsforskarskolan vid Umeå universitet. Två doktorander från Institutionen för tillämpad fysik och elektronik (TFE) och Handelshögskolan ska utveckla befintliga modeller som Bostaden och andra företag ska kunna använda som underlag för beslut om investeringar som är hållbara på lång sikt.
22 september 2016

Bostaden inviger sina första laddstolpar på Ålidhem

I samarbete med Umeå Energi inviger Bostaden nu de allra första laddstolparna för elbil i ett av sina bostadsområden. Invigningen sker i samband med den hållbarhetsmässa som anordnas på vinterträdgården.
9 september 2016

Ändrat kösystem för korridorsboende

Bostaden har sett över reglerna för nollställning av kötid och efter vissa tekniska åtgärder kan man nu erbjuda de studenter som bor i studentkorridor att få tillbaka sin kötid.
26 augusti 2016

Bostaden bygger 159 lägenheter i centralt läge

Bostadens planerade nyproduktion öst på stan har fått klartecken att starta efter ett antal turer med överklagande av detaljplanen. Nu står det klart att man förtätar med 159 nya och moderna lägenheter på Östra Norrlandsgatan, i kvarteret Mården.
8 mars 2016

Bostadsministern på besök

Den 7 mars besöktes AB Bostaden av bostadsminister Mehmet Kaplan. Under besöket i Vinterträdgården på Ålidhem berättade Bostadens vd, Ann-Sofi Tapani bland annat om bostadsbyggandet i Umeå och de utmaningar man står inför.
29 februari 2016

Bostadens nya hyror klara

Nu är Bostaden och Hyresgästföreningen överens om nya hyror. Det nya hyresavtalet gäller fram till 31 mars 2017.
20 januari 2016

Jerker Eriksson blir ny vd på AB Bostaden i Umeå

Den 1 maj blir Jerker Eriksson ny vd på AB Bostaden i Umeå. Han efterträder Ann-Sofi Tapani som går i pension.
16 december 2015

Första spiken för Sveriges största kombohusprojekt

Igår slog det kommunala bostadsbolaget Bostaden i Umeå ned de första symboliska spikarna för de nio nya kombohusen på Böleäng i Umeå. Projektet är det enskilt största i Sverige och totalt byggs 180 lägenheter. De första hyresgästerna flyttar in redan i slutet av 2016.

Kontakt

 

Hanna Olsson
Kommunikations- och marknadschef
Ring: 090-17 76 60 eller
070-605 48 47
Mejla: Hanna

Anna Maria Lindgren
Kommunikatör
Ring: 090-17 75 24 eller
070-57 27 368
Mejla: Anna Maria

Adress

Besök: Östra Kyrkogatan 2,
Moritzska gården
Post: Box 244, 901 06 Umeå