Anpassa textstorlek
A A A

Pressmeddelanden

 

Här hittar du Bostadens nyaste pressmeddelanden och kallelser till presskonferenser. Fler pressmeddelanden hittar du i vårt nyhetsarkiv.

3 juli 2014

Lysande installationer i Bostadens områden

Den populära ljusfestivalen Umeå Höstljus kommer inte att genomföras i år, därför tar Bostaden chansen att skapa ett antal tillfälliga ljusinstallationer i olika stadsdelar i Umeå med förhoppningen att sprida lite ljus i höstmörkret.
28 januari 2014

Bostaden bygger fler små lägenheter på Lilljansberget

I februari startar bygget av två punkthus med 46 små lägenheter på Strombergs väg vid universitetet. Det är hus av samma typ som befintliga punkthus som nu fullbordar den ursprungliga planen för området.
20 november 2013

Hyresgästerna är nöjda med Bostaden

Varje år sedan 2009 har Bostaden genomfört en kundundersökning vars syfte är att undersöka hyresgästers och bostadssökandes bild och upplevelser av Bostaden utifrån ett antal områden såsom boendet, tjänster, service och information. Skillnaden för i år är att man endast gjort undersökningen bland hyresgästerna. Och resultatet är fortsatt högt, hela sju av tio tycker att Bostaden lever upp till sina värderingar och åtta av tio tycker att Bostaden tar väl hand om dem.
6 november 2013

Förtydligande från Bostaden kring uppsägning av hyresgäster som bor i studentboende utan att uppfylla villkoren

Umeå är en studentstad och det ingår i AB Bostadens uppdrag att tillhandahålla särskilda bostäder för studenter. Bostaden har idag cirka 5 500 studentbostäder varav 3 600 är så kallade enkelrum. Med studentboende följer vissa villkor.
19 juni 2013

Bostaden fortsätter ta emot sommarjobbare från olika länder

Totalt 11 sommarjobbare från flera olika länder hjälper för fjärde året i rad till med att göra fint i Bostadens områden.
19 mars 2013

Bostadens nya hyror klara

Nu är Bostaden och Hyresgästföreningen överens om nya hyror för lägenheter och enkelrum i Umeå, Sävar, Holmsund och Obbola. Det blir en höjning i tre steg under drygt en tvåårsperiod. Det nya hyresavtalet gäller fram till mars 2015.
18 mars 2013

Bostaden och Länsförsäkringar först i Sverige med gemensam satsning på brandfiltsboxar

Denna satsning i Umeå är så vitt vi vet den första i sitt slag i Sverige. I samarbete med Länsförsäkringar Västerbotten monterar nu AB Bostaden brandfiltsboxar hos samtliga hyresgäster, utan att hyran påverkas. Samarbetet med Länsförsäkringar Västerbotten löper under en treårsperiod och sker i samråd med brandförsvaret.
4 februari 2013

Bostaden har startat årets hyresförhandlingar

AB Bostaden har nu överlämnat ett första underlag till Hyresgästföreningen i Umeå. Det är en hyreskalkyl som inleder förhandlingarna om nya hyror från 1 april 2013. Yrkandet i år är 1 procent lägre än 2012 och uppgår till 2,8 procent. För en normallägenhet på tre rum och kök innebär en sådan höjning att månadshyran höjs med ungefär 150 kr.
19 december 2012

Hyresgästerna är fortsatt nöjda med Bostaden

Varje år sedan 2009 har Bostaden genomfört en kundundersökning vars syfte är att undersöka hyresgästers och bostadssökandes bild och upplevelser av Bostaden utifrån ett antal områden såsom boendet, tjänster, service och information. Resultatet är fortsatt högt även i år. Mest nöjda är hyresgästerna över hur man blir omhändertagna av Bostaden.
5 september 2012

Bostaden satsar på ännu fler elbilar

Ett av Bostadens mål för ekologisk hållbarhet är att minska antalet körda mil och minska utsläppen av koldioxid årligen. Statistik från 2011 visar att antalet körda mil har minskat med 21 procent och att utsläppet av koldioxid har minskat med hälften sedan 2008.

Kontakt

 

Hanna Olsson
Kommunikations- och marknadschef
Ring: 090-17 76 60 eller
070-605 48 47
Mejla: Hanna

Anna Maria Lindgren
Kommunikatör
Ring: 090-17 75 24 eller
070 57 27 368
Mejla: Anna Maria

Adress

Besök: Östra Kyrkogatan 2,
Moritzska gården
Post: Box 244, 901 06 Umeå