Fram till slutet av 2014 kommer det att hända en hel del hållbara saker på Ålidhem. Bostaden, i samarbete med Umeå Energi och Umeå kommun, kommer att utveckla Ålidhem till en mer hållbar stadsdel med tryggare och trivsammare miljöer och minskad energiförbrukning.
Skip Navigation Links
11 februari 2015

Svensk Byggtjänst visar upp Hållbara Ålidhem som gott exempel

Svensk Byggtjänsts webb-tv Aktuellt om Förvaltning tar upp aktuella frågeställningar som rör branschen och visar exempel på goda lösningar. Nu visas Hållbara Ålidhem upp som ett gott exempel.
4 november 2014

En av Sveriges största solcellsparker klar - effektivare än förväntat

Nu läggs de sista händerna vid Bostadens solcellspark på Hållbara Ålidhem i Umeå. Trots att det satts upp mindre yta solceller än planerat så är den nu en av Sveriges största anläggningar med 2650 kvm solceller. Dessutom är både effekten och totala elproduktionen större än planerat. Solcellsparkens totala elproduktion motsvarar mer än en tredjedel av områdets behov av fastighetsel.
16 juli 2014

Snart blir det ännu enklare att vara miljömedveten på Ålidhem

Returpack genomför just nu ett projekt som vänder sig till universitetsstäder och tack vare ett samarbete med dem får vi möjlighet att sätta upp ett trettiotal så kallade pantrör runt om på Ålidhem.
19 juni 2014

Umeå uppstickare när finalen av Europeisk miljöhuvudstad avgörs

På måndag 23 juni gäller det. Då ska Umeås delegation övertyga juryn i Köpenhamn om att Umeå är den bästa av fem finalkandidater att vara Europeisk miljöhuvudstad 2016. Och redan dagen efter avgörs vilken stad som vinner.
23 maj 2014

Österrikes handelsråd delade ut fint pris till Hållbara Ålidhem

På torsdagen delades det prestigefyllda priset National Energy Globe Award ut av Österrikes handelsråd, Dr. Albrecht Zimburg. Priset är ett av de mer prestigefyllda för miljö och hållbarhet och lyfter fram goda exempel inom energieffektivisering, förnybar energi och resurshushållning med vatten och energi.
12 maj 2014

Hållbara Ålidhem får nytt pris

Hållbara Ålidhem fortsätter att skörda framgångar. Den här gången handlar det om priset Energy Globe Award.