Fram till slutet av 2014 kommer det att hända en hel del hållbara saker på Ålidhem. Bostaden, i samarbete med Umeå Energi och Umeå kommun, kommer att utveckla Ålidhem till en mer hållbar stadsdel med tryggare och trivsammare miljöer och minskad energiförbrukning.
Skip Navigation Links
14 februari 2014

Hållbara Ålidhem skänker prispengar till Ålidhems kultur- och resurscentrum

Hållbara Ålidhem vann Umeå kommuns miljöpris 2013. Priset består förutom äran av en prissumma på 10 000 kronor som projektet nu skänker till Ålidhems kultur- och resurscentrum för att användas i ett miljö- och hållbarhetsprojekt med barn och ungdomar på Ålidhem.
21 januari 2014

Hållbara Ålidhem bästa exempel på hållbar renovering

Hållbara Ålidhem framhålls som ett av tre goda exempel i Sverige inom hållbar renovering i en ny handbok med goda exempel från Sverige, Finland och Baltikum. Det är ett EU-finansierat baltiskt forskarsamarbete som står bakom handboken.
16 december 2013

Hållbara Ålidhem vann kommunens miljöpris

Hållbara Ålidhem har tilldelats Umeå kommuns miljöpris 2013. Projektet innehåller flera delar men kärnan handlar om att renovera 405 lägenheter från 1970-talet så att energiförbrukningen minskar med 40-50 procent. Utmaningen har varit att genomföra det på ett kostnadseffektivt sätt, och med hyresgästerna kvarboende under tiden.
15 november 2013

Läs om Hållbara Ålidhem i Svensk Byggtidning

Svensk Byggtidning skriver om Bostadens stora satsning på att utveckla Ålidhem till den hållbara stadsdelen. Läs artikeln här på vår webb.
14 september 2013

Se Hem, ljuva Ålidhem med rabatt!

Tack vare ett samarbete med Skuggteatern kan du som har ett Bostadenkort köpa biljetter till Hem, ljuva Ålidhem för 120 kr (ordinarie pris 160 kr).
12 september 2013

Ålidhemsbor berättar och tycker om Ålidhem

Skuggteatern har under våren samlat in information om Ålidhem utifrån intervjuer, enkät och ett stormöte. Materialet har sammanställts och använts som underlag till manus för föreställningen Hem, ljuva Ålidhem som spelas i oktober 2013.