Umedalen

 

Där du känner dig hemma – Umedalen

På Umedalen finns våra cirka 680 lägenheter på Glädjens gränd, Hemmansvägen, Hästskovägen, J A Linders väg, Löftets gränd, Paradisgränd, Teaterallén och Viggens väg. Här hittar du allt från ettor till femmor. De flesta fastigheter byggdes under 1980- och 90-talet. I området hyr vi också ut seniorlägenheter.

Stort serviceutbud och bra bussförbindelser

På Umedalen hyr Bostaden ut kring 700 lägenheter i hus från två till fem våningar, med gemensamhetslokaler och bastu. Umedalen ligger cirka 5 km väster om Umeå centrum med goda bussförbindelser och ett stort serviceutbud.

Området är främst känt för det nedlagda mentalsjukhuset som var i bruk från 1934 till 1986. I de roströda byggnaderna hystes som mest 1000 patienter in och metoderna som användes för att bota de sjuka är minst sagt diskutabla.

Dygnet runt-öppen skulpturpark

Sedan mentalsjukhuset slog igen dörrarna har ett modernt bostadsområde med närhet till älv, grönska, kultur och motion vuxit fram. I de renoverade sjukhusbyggnaderna finns i dag kontor, restaurang, bibliotek, vårdcentral, försäkringskassa, daghem och skola. På Umedalen ligger också Skulpturparken med en permanent utställning som dygnet runt är öppen för allmänheten.

Här hittar du en karta över Umedalen

Snabbfakta
  • 1:or: 26
  • 2:or: 341
  • 3:or: 164
  • 4:or: 161
  • 5:or: 22
  • Avstånd till city, cirka 5 km
Direktlänkar
Ledigt just nu
Umedalen26
Hyreslägenheter1
Studentlägenheter0
Seniorlägenheter0
Bilplatser25
Förråd0
KötidsstatistikPil