Ålidhem

 

Där du känner dig hemma – Ålidhem

På Ålidhem finns våra fastigheter på Matematikgränd, Geografigränd, Kandidatvägen, Språkgränd,Magistervägen, Fysikgränd, Pedagoggränd, Historiegränd, Stipendiegränd och Laboratorvägen. Du hittar ettor till femmor på Ålidhem. Bostaden hyr ut drygt 3 900 hyreslägenheter och studentbostäder på Ålidhem. Området började byggas i mitten på 1960-talet men har kontinuerligt renoverats och byggts ut.

Gångavstånd till universitet 

Stadsdelen ligger cirka 4 km från centrala Umeå och med gångavstånd till universitetet och Norrlands universitetssjukhus. Det välbesökta Ålidhem centrum erbjuder bland annat livsmedelsaffärer, pizzeria, kiosk, konditori, frisör, blomhandel apotek och post. I källaren finner du dessutom den mysiga krogen, Krogen där man kan träffas över en öl eller kaffe och spela brädspel eller sjunga karaoke. I närheten ligger även det stora köpcentrumet Strömpilen med bland annat Umeås störts livsmedelsbutik och där intill ligger den tämligen nybyggda Kolbäcksbron som har gjort att närheten till flygplatsen ökat avsevärt.

På Ålidhem har du tillgång till elbelysta motionsslingor, nylagd konstgräsplan, beachvolleyplaner, grillplatser, lekparker, grönområden, kyrka, fritidsgård, bibliotek, kulturcenter och skolor.

Stor hållbarhetssatsning

På julafton 2008 skadades totalt 71 lägenheter i en stor brand och över 200 hyresgäster drabbades. Branden betecknas som den mest omfattande i Umeå sedan Stadsbranden 1888. Husen revs och på platsen har Bostaden byggt fyra nya fastigheter och en vinterträdgård. Läs mer om nya Geografigränd

De nya husen är inte enda satsningarna i området. I samband med att Umeå utsågs till Kulturhuvudstad 2014, beslutades att Ålidhem skulle få en rejäl upprustning i och med projektet ”Hållbara Ålidhem”. Målsättningarna med projektet är att skapa en trivsammare och tryggare miljö och hitta hållbara lösningar som skonar miljön på sikt. Läs mer om projektet

Läs mer om studentboende i området.

Snabbfakta
Direktlänkar
Ledigt just nu
Ålidhem186
Hyreslägenheter3
Studentlägenheter5
Seniorlägenheter0
Bilplatser171
Förråd7
KötidsstatistikPil
Service i området