Tillfällig flytt av vår receptionTillfällig flytt av vår reception
Pil  För mer information, för muspekaren över de olika områdena i nedanstående kartor.

Hyreslägenheter

 

Öst på stan

Öst på stan omfattar området mellan Östra Kyrkogatan och Blå vägen och är ett område mitt i de centrala delarna av Umeå. Här hyr Bostaden ut kring 250 lägenheter.

Fridhem

Fridhem är ett litet bostadsområde beläget i det sydvästra hörnet av Berghem mellan Gammlia och Blå vägen. I närheten av området ligger Gammliaområdet, universitetet och sjukhuset och till centrala Umeå är det cirka 1,5 km.

Umedalen

På Umedalen hyr vi ut kring 700 lägenheter i hus från två till fem våningar, med gemensamhetslokaler och bastu. Umedalen ligger cirka 5 km väster om Umeå centrum med goda bussförbindelser och ett stort serviceutbud.

Bullmark

Bullmark är ett samhälle 35 km norr om Umeå där Bostaden har fastigheter på bland annat Tunnbrödsvägen. Bullmark var förr en utpräglad jordbruksbygd, en känsla som fortfarande sitter kvar i byn.

Ersmark

Ersmark ligger cirka 7 km norr om Umeå och Bostaden har totalt 24 lägenheter i området. I Ersmark finns skola för årskurs 1-5, förskoleklass, fritidshem, närbutik och nära till naturen.

Lilljansberget

Bostadens totalt cirka 700 bostäder på Lilljansberget, ligger vid Campusområdet med närhet till Umeå universitet, IKSU, skog och natur vilket gör detta till ett fantastiskt attraktivt område.

Carlshem

Området ligger cirka 5 km från centrala Umeå och cirka 2 km från universitetet. I närheten finns Strömpilen, som är ett stort shoppingcentrum med bland annat klädbutiker, apotek, systembolag och Umeås största mataffär. I närheten finns dessutom daghem, skolor, bilservicestation, tennisbanor och motionsslingor. Klicka på studentlägenheter i menyn till vänster för att se våra områden med studentboende.

Marieberg

Marieberg ligger naturnära vid Umeås norra infart, cirka 6 km från centrala stan. Området består av en blandning av småhus och flerfamiljshus varav de flesta är tvåvåningshus. Bostaden hyr ut kring 400 lägenheter på området. Alla fastigheter på Marieberg byggdes 1979-1980.

Mariehem

På Mariehem hyr vi ut totalt cirka 900 bostäder. Av dem är många studentlägenheter och enkelrum koncentrerade kring Mariehem centrum som ligger cirka 5 km från centrala Umeå. Klicka på studentlägenheter i menyn till vänster för att se våra områden med studentboende.

Nydalahöjd

Våra fastigheter på Nydalahöjd ligger på Istidsgatan och byggdes på 1990-talet. Vi har cirka 1200 lägenheter, studentlägenheter och enkelrum i området som ligger nordost om universitetet och cirka 5 km från centrum. Klicka på studentlägenheter i menyn till vänster för att se våra områden med studentboende.

Röbäck

Röbäck är en tätort som ligger cirka 5 km sydväst om centrala Umeå, söder om älven. Här har Bostaden 162 lägenheter som byggdes 1988 och 1997 på Kravattvägen, Skravelsjövägen och Sönkmyrvägen.

Tunnelbacken

Tunnelbacken ligger cirka 3 km från centrala Umeå i en backe sluttande ner mot älven med utsikt över staden. Från området är det mycket nära till universitetet, sjukhuset och Ålidhem centrum med affärer och restauranger. Klicka på studentlägenheter i menyn till vänster för att se våra områden med studentboende.

Ålidhöjd

Området ligger mellan universitetet och Ålidhem centrum, cirka 3 km från centrala Umeå. I området finns bland annat livsmedelsaffärer, pizzeria, krog, kiosk, konditori, frisör, blomhandel apotek och post. Klicka på studentlägenheter i menyn till vänster för att se våra områden med studentboende.

Östra Ersboda

Stadsdelen ligger ungefär 6 km norr om centrala Umeå och goda bussförbindelser finns. På Östra Ersboda hittar du bland annat motionsslingor, fotbollsplaner, skolor, daghem, bibliotek, tandvård, frisörer, Folkets hus, närbutik, gatukök och äldrevård på flera olika språk.

Berghem

Berghem ligger nordost om Umeås innerstad, bara ett stenkast från universitetet och cirka 2 km från centrala Umeå. På Berghems centrum hittar du bland annat en kvällsöppen matbutik, pizzeria, kinarestaurang, kiosk, kvarterspub, second handbutik och en cykelbutik. Klicka på studentlägenheter i menyn till vänster för att se våra områden med studentboende.
Nyproduktion

Väst på stan

Området Väst på stan består av gammal, fin bebyggelse och sträcker sig någon kilometer från centrum. Här hyr Bostaden ut cirka 300 lägenheter varav de flesta är av äldre årgång. Bostaden har byggt två nya hus i korsningen Hedlundavägen–Skolgatan som hade inflyttning i början av 2011.
Renovering

Ålidhem

Stadsdelen Ålidhem ligger cirka 4 km från centrala Umeå och med gångavstånd till universitetet och Norrlands universitetssjukhus. På området görs omfattande satsningar inom projektet Hållbara Ålidhem där man bland annat nu färdigställt på Geografigränd och renoverar på Matematikgränd. Mer information om renoveringar finns under aktuella renoveringar. Klicka på studentlägenheter i menyn till vänster för att se våra områden med studentboende.

Renovering

Centrala stan

Området utgörs av tät stadsbebyggelse i mestadels 3-7 våningar och hyser framförallt butiker och kontor, men också en hel del bostäder där Bostaden förvaltar ungefär 370 lägenheter. Rådhuset räknas traditionellt som stadens mitt och från rådhuset löper den björkkantade paradgatan Rådhusesplanaden upp till järnvägsstationen. I början av augusti 2012 börjar vi renovera på Västra Norrlandsgatan 36 A–B, mer information om renoveringen finns under aktuella renoveringar på vår hemsida.

Västra Ersboda

Västra Ersboda är beläget strax söder om byn Ersmark cirka 5 km norr om centrum. Här förvaltar Bostaden cirka 500 lägenheter som byggdes i början av 1980-talet. Under 2011 pågick renoveringar och ombyggnationer på Västra Ersboda centrum. Ombyggnaden färdigställdes våren 2012 och nya Bad och gym som drivs av Umeå Simsällskap och Tenton invigdes. Torget, som idag heter Ersboda Torg, är omringad av olika verksamheter som restaurang, frisörsalong, folktandvård och familjecentrum.

Haga

Haga ligger bara ett stenkast från centrala Umeå och är en av Umeås äldsta stadsdelar. Bostaden hyr ut drygt 100 lägenheter och de första husen byggdes 1946 och renoverades sedan 1975.

Obbola

Obbola är ett äkta skärgårdssamhälle som ligger cirka 14 km från Umeå. Det finns goda bussförbindelser att ta sig till och från centrala stan och bussen passerar även universitetet och universitetssjukhuset på vägen.


 

Sandahöjd

Sandahöjd är en högt belägen stadsdel i nordöstra Umeå, cirka 4 km från stadskärnan. Här hyr Bostaden ut cirka 200 lägenheter, byggda 1988 i hästskoform.

Sandbacka

Sandbacka är en stadsdel cirka 2 km norr om centrala Umeå där Bostaden hyr ut ett trettiotal lägenheter. I den omedelbara omgivningen finns livsmedelsaffärer, restaurang, biograf, bensinstationer, närbutiker, skolor och daghem.

Sävar

Sävar är en tätort belägen vid Sävarån cirka 15 km nordost om Umeå längs E4:an. I Sävar har du god tillgång till all den dagliga service du behöver.
Nyproduktion

Öbacka

Öbacka är ett poplärt bostadsområde beläget direkt vid älvstranden öst om centrala Umeå. Området ligger på gångavstånd från centrum och direkt utanför dörren ligger grönstråk med gång- och cykelvägar längs älven.

 

Holmsund

I Holmsund är den offentliga och kommersiella servicen väl utbyggd med tandvård, vårdcentral, apotek, bank, affärer och stora möjligheter till motion. Allt i nära anknytning till Bostadens fastigheter.

I Holmsund hittar du två låg- och mellanstadieskolor samt en högstadieskola dessutom är Umeå Golfklubbs 27-håls golfbana vackert belägen i Holmsund. I Holmsund har Bostaden cirka 400 lägenheter.

Lokaler-Testvägen1

Tapetkollektion 2016

Renovering

Böleäng

Böleäng ligger på södra sidan av Umeälven cirka 3 km från centrala Umeå. På området finns bland annat en livsmedelsbutik, ett daghem, en kyrka och en skola. Under 2011 pågicks ett renoveringsarbete på Biggarå- och Plommonvägen som avslutades helt år 2012. Under de två kommande åren kommer förändringar att ske på Tranbärsvägen, bland annat är det planerad renovering på Tranbärsvägen 2-4 som sker under våren 2014 och Tranbärsvägen 8-12 kommer att rivas, separat information finns under aktuella renoveringar på vår hemsida.

Tomtebo

Tomtebo är en av Umeås nyaste stadsdelar och ligger cirka 5 km från centrala Umeå, med närhet till grönska och vatten. Bostaden hyr ut cirka 300 lägenheter och studentlägenheter. Det finns dessutom lokaler för bastu, umgänge och ett övernattningsrum att hyra för de som bor på området. Klicka på studentlägenheter i menyn till vänster för att se våra områden med studentboende.

Ledigt just nu
Hyreslägenheter5
Studentlägenheter4
Seniorlägenheter0
Bilplatser651
Förråd4